Kameal Napisano 31 Maja 2016 Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 (edytowane) Witam wszystkich forumowiczów!Przypadkowo uszkodziłem śrubę odpowietrzającą klamkę. Imbus 2 przy zakręcaniu mi się przekrzywił i gniazdo w śrubie się "obrobiło", Wpadłem na pomysł, że natnę śrubę, odkręcę i przełożę na dół. Niestety ta na dole już też była obrobiona. Spędziłem wiele czasu szukając, dzwoniąc w poszukiwaniu tych śrub, ale nie udało mi się nigdzie ich dostać. Według specyfikacji Shimano jest to śruba o gwincie M5x4,5. Możliwe, że jak napiszę o tym na forum to dotrę to większej ilości osób i znajdzie się ktoś z rozwiązaniem mojego problemu, za które z góry dziękuję.Pozdrawiam Kamil Edytowane 31 Maja 2016 przez Kameal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 5 Czerwca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 A wystarczyło byś wbił tam torxa i byś odkręcił. Mogę skombinować takie śruby. Nawet bym był w stanie to wysłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123gruby Napisano 12 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 Witam wszystkich forumowiczów! Przypadkowo uszkodziłem śrubę odpowietrzającą klamkę. Imbus 2 przy zakręcaniu mi się przekrzywił i gniazdo w śrubie się "obrobiło", Wpadłem na pomysł, że natnę śrubę, odkręcę i przełożę na dół. Niestety ta na dole już też była obrobiona. Spędziłem wiele czasu szukając, dzwoniąc w poszukiwaniu tych śrub, ale nie udało mi się nigdzie ich dostać. Według specyfikacji Shimano jest to śruba o gwincie M5x4,5. Możliwe, że jak napiszę o tym na forum to dotrę to większej ilości osób i znajdzie się ktoś z rozwiązaniem mojego problemu, za które z góry dziękuję. Pozdrawiam Kamil Mam ten sam kłopot. Nigdzie nie można kupić tej śruby.I jak kolego poradziłeś sobie z tym problemem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 12 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 Jak obrobi się gniazdo polecam użyć specjalnych wykrętaków do śrub imbusowych. Oryginalne śruby w Polsce są dostępne najłatwiej w dużych, drogich zestawach serwisowych, natomiast tytanowe można kupić tutaj: http://titaniumplanet.com/index.php?id_product=88&controller=product&id_lang=1 Może nie najtaniej ale zawsze można coś jeszcze dobrać ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123gruby Napisano 13 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 Dzięki bardzo. A zamawiałeś kolego już coś z tej strony?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 13 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 Tak, kilkakrotnie i wszystko jest w porządku. Raz z winy poczty zaginęła mi paczka, wysłali drugą bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123gruby Napisano 13 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 Dzięki bardzo skorzystam z tej stronki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi