Kameal Napisano 31 Maja 2016 Napisano 31 Maja 2016 (edytowane) Witam wszystkich forumowiczów!Przypadkowo uszkodziłem śrubę odpowietrzającą klamkę. Imbus 2 przy zakręcaniu mi się przekrzywił i gniazdo w śrubie się "obrobiło", Wpadłem na pomysł, że natnę śrubę, odkręcę i przełożę na dół. Niestety ta na dole już też była obrobiona. Spędziłem wiele czasu szukając, dzwoniąc w poszukiwaniu tych śrub, ale nie udało mi się nigdzie ich dostać. Według specyfikacji Shimano jest to śruba o gwincie M5x4,5. Możliwe, że jak napiszę o tym na forum to dotrę to większej ilości osób i znajdzie się ktoś z rozwiązaniem mojego problemu, za które z góry dziękuję.Pozdrawiam Kamil Edytowane 31 Maja 2016 przez Kameal Cytuj
Mod Team Puklus Napisano 5 Czerwca 2016 Mod Team Napisano 5 Czerwca 2016 A wystarczyło byś wbił tam torxa i byś odkręcił. Mogę skombinować takie śruby. Nawet bym był w stanie to wysłać. Cytuj
123gruby Napisano 12 Lipca 2017 Napisano 12 Lipca 2017 Witam wszystkich forumowiczów! Przypadkowo uszkodziłem śrubę odpowietrzającą klamkę. Imbus 2 przy zakręcaniu mi się przekrzywił i gniazdo w śrubie się "obrobiło", Wpadłem na pomysł, że natnę śrubę, odkręcę i przełożę na dół. Niestety ta na dole już też była obrobiona. Spędziłem wiele czasu szukając, dzwoniąc w poszukiwaniu tych śrub, ale nie udało mi się nigdzie ich dostać. Według specyfikacji Shimano jest to śruba o gwincie M5x4,5. Możliwe, że jak napiszę o tym na forum to dotrę to większej ilości osób i znajdzie się ktoś z rozwiązaniem mojego problemu, za które z góry dziękuję. Pozdrawiam Kamil Mam ten sam kłopot. Nigdzie nie można kupić tej śruby.I jak kolego poradziłeś sobie z tym problemem? Pozdrawiam Cytuj
Punkxtr Napisano 12 Lipca 2017 Napisano 12 Lipca 2017 Jak obrobi się gniazdo polecam użyć specjalnych wykrętaków do śrub imbusowych. Oryginalne śruby w Polsce są dostępne najłatwiej w dużych, drogich zestawach serwisowych, natomiast tytanowe można kupić tutaj: http://titaniumplanet.com/index.php?id_product=88&controller=product&id_lang=1 Może nie najtaniej ale zawsze można coś jeszcze dobrać ;-) Cytuj
123gruby Napisano 13 Lipca 2017 Napisano 13 Lipca 2017 Dzięki bardzo. A zamawiałeś kolego już coś z tej strony?Pozdrawiam Cytuj
Punkxtr Napisano 13 Lipca 2017 Napisano 13 Lipca 2017 Tak, kilkakrotnie i wszystko jest w porządku. Raz z winy poczty zaginęła mi paczka, wysłali drugą bez problemu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi