hellfirez1 Napisano 31 Maja 2016 Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Wie ktoś, gdzie mogę kupić tą zawleczkę-śrubę, co trzyma klocki w m785? Chciałbym sobie do slxa zrobić apgrejd, coby szpan na mieście był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 31 Maja 2016 Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Oryginalnej nie kupisz, chyba że używaną. Ja kupiłem zaminnik firmy a2z i też do zacisku slx ; Wysłane z telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 31 Maja 2016 Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 http://rowerowy.com/sklep/narzedzia-serwis/serwis-hamulcow/avid/prod/a2z-bolt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 31 Maja 2016 Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 O, właśnie te, tylko czerwone. Cena jest tylko z kosmosu, bo razem z przesyłką wychodzi 20 zł za sztukę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellfirez1 Napisano 31 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 (edytowane) A dzięki a które dokładnie? Shimano XTR, SLX od 2011 czy Shimano XTR, Deore Edytowane 31 Maja 2016 przez hellfirez1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 31 Maja 2016 Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Shimano XTR, SLX od 2011 Te, ale przy wykręcaniu odpadł mi kawałek gwintu z tylnego zacisku, ale dosłownie pół zwoju, więc trzyma się bardzo mocno Nie wiem czy to moja wina, czy śrub czy gwintu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellfirez1 Napisano 31 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Do sainta one też przypasują? To sobie już komplet w kolorze sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 31 Maja 2016 Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Do sainta one też przypasują? To sobie już komplet w kolorze sprawie Tego nie wiem najlepiej napisz do sprzedawcy, one są też na allegro. Jeszcze jedna sprawa, one są wkręcane za pomocą płaskiego śrubokrętu, a nie na ampul czy torx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellfirez1 Napisano 31 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 31 Maja 2016 Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Jaka tam cena z kosmosu, za amelinium lotnicze? Toż to grosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Tylko uwaga, te 16 zł to jedna śruba a nie dwie, mimo że na fotce są dwie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 @@hellfirez1, poprosił mnie, żebym podał mu dokładne wymiary śrub do klocków, które kupiłem A2Z, bo stwierdził, że zrobi je sobie sam. Ja jednak stwierdziłem, że jak już pomierzę śrubę wzdłuż i wszerz to podzielę się ze wszystkimi. Też jestem zdania, że wywalanie 40 zł na 2 głupie śrubki, to lekka przesada, jednak ja nie mam narzędzi żeby je wykonać samemu, więc postanowiłem wywalić 4 dychy i je zakupić No ale do sedna, wymiary: Długość całej śruby: 28,5 mm Obwód łba: 5,5 mm Długość łba: 3 mm Średnica gwintu: 4 mm Długość gwintu: Ciężko to tak bardzo dokładnie zmierzyć, ale ok 4,5 mm Średnica części bez gwintu: 3 mm Długość części bez gwintu: ok. 20 mm, ale jak będzie trochę krótsza to też nic się nie stanie, bo koniec śruby wystaje z zacisku ok. 3,5 mm Odległość rowka na zawleczkę od końca śruby: ok. 1,5 mm Szerokość rowka: 1 mm Średnica rowka: ok. 2mm Szerokość zawleczki w miejscu, w którym jest zatrzaśnięta w rowku: ok. 2 mm Grubość zawleczki: 1 mm Długość zawleczki: 8 mm Wartości podane jako "ok." są przybliżone i mogą delikatnie odbiegać od faktycznych wymiarów, jednak starałem się to pomierzyć najdokładniej jak się dało. Nie wszędzie da się dojść idealnie suwmiarką. Wg. mnie zawleczka mogła by być trochę bliżej zacisku (ok. 0,5 mm) wtedy śruba nie miała by szans się wykręcić, no ale... Generalnie te śrubki A2Z są bardzo lekkie i bardzo delikatne, aż strach je wkręcać i wykręcać, bo już po dosłownie 3 razach widać ślady użytkowania. Zdjęć żadnych nie wrzucę, bo mój obiektyw kiepsko ostrzy z małej odległości i g.. widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellfirez1 Napisano 2 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Ok, dzięki wielkie za wymiary, wrzucę tutaj workloga jak skończę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi