najtel Napisano 30 Maja 2016 Napisano 30 Maja 2016 Witam, Jako ze dzien ojca niedlugo, wpadlem na pomysl zeby odnowic tacie jego stary rower, ktory porzucony z braku funduszy i czasu stoi i niszczeje na balkonie... Nie wiem co to jest za rower (wiem ze ma jakies dziwne, niewymiarowe oponu, dlatego nie moglismy nigdzie ich dostac i przez to rower padl na amen... ) Ogolnie chcialbym go odnowic i doprowadzic do uzytku, ale jestem zielony, takze bym chcial to komus zlecic. Moglobyscie powiedziec na oko po zdjeciach jaki bedzie koszt ? Rower ma jakastam wartosc sentymentalna. W renowacje wliczam tez malowanie ramy proszkowo. Moglibyscie mi tez podlinkowac jakiegos speca ktory by to wszystko wykonal i nie pozbawilby mnie calej wyplaty ? Ponizej zdjecia roweru: Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka Prosze o usuniecie, pomylilem dzialy z telefonu... Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka
Hetman Napisano 31 Maja 2016 Napisano 31 Maja 2016 Szkoda kasy na malowanie proszkowe tej ramy, najpierw go ładnie odczyść i zobaczysz, że nabierze blasku. Potem doprowadź go do technicznej sprawności i ciesz się jazdą, i tak będzie trochę roboty.
grande1970 Napisano 31 Maja 2016 Napisano 31 Maja 2016 Wyczyść ramę i psiknij bezbarwnym, reszte wyczyść i nasmaruj, łańcuch i opony, dętki kup nowe. Jak sam to zrobisz to z 2 stowki cie to wyniesie, a jeśli chcesz to komuś zlecić to kolo 2 stow za robore krzyknie a to już się nie opłaci.
scirocco Napisano 3 Czerwca 2016 Napisano 3 Czerwca 2016 Na taką rdze dobrze działa moczenie w gorącej wodzie z kwaskiem cytrynowym. Usunie powierzchowną rdze i nic nie zniszczy. Rame przepolerować tempo. Czarne elementy po wyczyszczeniu pomalować sprayem (ale dobrym np. motip). Tanim kosztem przy odrobinie pracy da się z tego zrobić jeżdżący rower. Nie warto zlecać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.