Davide Napisano 30 Maja 2016 Napisano 30 Maja 2016 Właśnie składam rower merida crossowy 10V 2015 który kupiłem przez neta. Przy próbie wkręcania pedałów bardzo ciężko się wkręcają. Czy to normalne?
Duratec Napisano 30 Maja 2016 Napisano 30 Maja 2016 Wkręcasz prawy do prawego, czy już pozrywałeś gwinty ?
Imar Napisano 30 Maja 2016 Napisano 30 Maja 2016 Nie, pedał powinien do końca gwintu wkręcać się palcami, w ostatniej fazie powinien być dociągnięty kluczem. Jeśli wkręciłeś pedał na siła prawdopodobnie uszkodziłeś gwint. Jeśli się zatrzymałeś to dobrze. Odkręć pedał, wyczyść gwint na pedale i w korbie. posmaruj gwint delikatnie smarem i staraj się poziomo wkręcać pedał. Warto pamiętać że pedały są oznaczone R od strony napędu, L od przeciwległej, prawy - prawy gwint, lewy - lewy gwint.
Davide Napisano 30 Maja 2016 Autor Napisano 30 Maja 2016 No właśnie mój starszy wpadł na pomysł żeby oczyścić i poszło. Dziękuję za szybkie odpowiedzi. Na szczęście mam znawce w domu i wiedział, że nie można na siłę nic. Rower już wypróbowałem i w porównaniu do mojego grata i zadartą wolnobieżką to się nim tak zapierdala że ho ho. Jeżdżąc starym rowerem wątpiłem w silę moich nóg.
Mod Team mrmorty Napisano 31 Maja 2016 Mod Team Napisano 31 Maja 2016 to się nim tak zapierdala że ho ho za rzucanie mięsem na forum to ja przyp... moderację na dwa tygodnie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.