Shottas06 Napisano 30 Maja 2016 Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Witam, Posiadam hamulce Avid Elixir X9 (2013), tarcze Avid HS1 180/160 mm Obecne tarcze przy transporcie minimalnie skrzywiłem. Czy mogę zamiast Avid HS1 wsadzić Sram Centerline, ewentualnie jakieś inne zamienniki, czy mam szukać po sieci HS1? Czy na terenie Warszawy jest jakiś serwis, który prostuje tarcze? Tarcza jest minimalnie skrzywiona, podczas obrotu koła rytmicznie pociera w klockach. Przy prędkości powyżej 30 km/h rytmiczne pocieranie zamienia się w metaliczny jednostajny gwizd. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 30 Maja 2016 Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Bez problemu możesz założyć Centerline lub inną w tym rozmiarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OdiLV4 Napisano 12 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 Czy na terenie Warszawy jest jakiś serwis, który prostuje tarcze? Każdy troszkę lepszy serwis prostuje tarcze, przynajmniej powinien. Tak naprawdę taką czynność możesz zrobić sam w domu przy użyciu np klucza hydraulicznego. Jeżeli widzisz że obciera to nie będziesz miał problemu ze znalezieniem dokładnego miejsca oraz kierunku odchylenia tarczy (do/od koła). Zaciskasz delikatnie w tym miejscu klucz i ciągniesz/popychasz tarcze, tylko nie przesadź bo przegniesz w drugą stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi