tobo Napisano 5 Września 2006 Udostępnij Napisano 5 Września 2006 mam fulla z duzym skokiem zawieszenia tylnego 185 mm. przy duzych zebatkach z tylu (28 - 30 - 34) przy mocnym ugieciu zawieszenia przerzutka tylna sama zmienia polozenie lancucha o jedną - dwie zebatki. mam pancerze gore ride on i z nimi skrzynia biegow w moim rowerku niestety wlasnie tak dziala. mialem juz ride on'y i fulle - tylko mialy krotszy skok tylnego kola. czy komus dzieje sie cos podobnie niedobrego? przypuszczalem ze bylo to spowodowane przesuwaniem sie linera (oslona linki przerzutki mocowana na calej dlugosci), moj znajomy mechanik rowerowy tez mi powiedzial cos podobnego. przy zamianie na zwykle pancerze i linke problem zniknal. jednak roznica jakosci pracy ride on'a w porownaniu do zwyklych pancerzy jest bardzo duza. wolalbym to co mialem wczesniej ale niestety nie dziala to tak jak powinno. moze ktos ma podobny problem? jak udalo sie go rozwiazac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.