piter1984 Napisano 28 Maja 2016 Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 Witam, mam pytanie czy zapowietrzone hamulce NUTT mogą objawiać się tym, że klamka przy powolnym wciskaniu wpada do końca, zaś przy szybkim wciśnięciu wchodzi na odpowiednią głębokość? Dodam, że rower jest nowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Maja 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 Nie znam tych hamulców, ale w innych to nie jest zdrowy objaw. Znaczyć to może ze uszczelka przepuszcza, choć ciężko mi powiedzieć dokładnie nie znając hamulca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marjanek Napisano 28 Maja 2016 Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 dodawaj na gwarancję, bo te hamulce to pewnie jakieś chinszczaki i nie ma co sie z nimi bawić Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter1984 Napisano 29 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 Tak, to jakiś chińskie i pewnie poleci na gwarancję. Zastanawia mnie tylko, że nikt nie miał podobnego przypadku. Dzisiaj posprawdzałem jeszcze: przy szybkim wciśnięciu jest pełna reakcja i hamuje a klamka dalej nie wpada, za to przy powolnym wciskaniu może wejść do końca a klocek nawet nie tyknie... oczywiście występują jeszcze stany pośrednie, wpadnie do końca ale trochę hamuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 29 Maja 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 Być może z konstrukcji wynika że zanim zaczną pracować tłoki klamka pcha płyn do zbiornika. Przy szybszym wciśnięciu coś się zamyka i płyn leci w tłoki. Nie mam pojęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter1984 Napisano 29 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 Przyjrzałem się temu i wycieków nie widać. To jest chyba jakaś konstrukcja bez zbiorniczka? coś jak tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 29 Maja 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 Bardzo mało prawdopodobne by nie miały zbiorniczka, nawet wyglądają jak by miały. A jak zaciśniesz klamkę, mocno i trzymasz, to mięknie, spada siłą czy wszystko stabilnie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter1984 Napisano 30 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Jakiś muszą mieć, możliwe że jest jakoś zintegrowany z tłoczkiem. Jak szybko wciśniesz to trzyma i nic się nie dzieje. Jutro pojedzie do serwisu i dam znać co to było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter1984 Napisano 9 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 Okazało się że prawdopodobnie nie była to kwestia zapowietrzenia. Wymieniony został cały przedni hamulec. PS. czy ja nie widzę, czy faktycznie niema możliwości edycji ostatniego posta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satan28 Napisano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 Witam Też jestem posiadaczem hamulców marki NUTT i mam identyczny problem, wymiana na nowe nie na długo pomogła, problem pojawił się ponownie. Najgorzej jest zimą podczas mrozu, po dłuższej jeździe hamulce potrafią zginąć prawie całkowicie, pomaga szybkie pompowanie klamką i powoli się pojawiają. Ja rozwiązałem ten problem podkręcając skok klamki na jak największy, a i tak czasami hamulec odmawia posłuszeństwa. Wymiana oleju i odpowietrzanie nic nie pomogło. Z kupnem nowych okładzin też jest problem bo wyboru nie ma żadnego. Jak tylko fundusze pozwolą to wymieniam je na coś sprawdzonego. I faktycznie to musi być jakaś tania chińszczyzna, bo w necie udało się mi znaleźć instrukcje do tych hamulców tylko z chińskimi krzaczkami, no chyba że za słabo szukałem ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 2 Lipca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Lipca 2016 Dlatego co jak co ale hamulców NO NAME to sie raczej nie stosuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 4 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Btw, fajny serwis. "Powodem jest zapowietrzenie, więc wymienimy hamulec." Chciałbym tam pracować Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.