Skocz do zawartości

[torba,pompka,rogi,zestaw narzędzi,rogi] Co na początek

gaska_balbina

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

poszukuję parę akcesoriów na początek przygody z rowerem

1. torba pod siodełko 0.5-0.7 ? jakiej firmy

2. pompka  coś niedużego pod ramę

3. zestaw narzędzi do torby pod siodełko? czy normalny zestaw do domu

4. jakie rogi po ręce drętwieją

Pozdrawiam

1. Ja kupiłem chyba najtańszą dostępną w Decathlonie, ważne dla mnie było żeby weszła dętka i komplet łyżek do opon.

2. Pompkę też kupiłem w Decathlonie, bodajże MNP100 za 15 zł - wg mnie w sytuacji awaryjnej wystarczy

3. Narzędzia jakieś tam w piwnicy mam, więc nie kupowałem, choć nie raz zastanawiałem się nad "scyzorykiem". Z drugiej strony, jak młodej kiedyś się w czasie jazdy pedał wykręcił to "scyzoryk" i tak by mi nie pomógł.

4. Mi też trochę ręce drętwieją i również myślę nad jakąś zmianą choć na pierwsze myślę o wymianie gripów.

Mam nadzieję, że pomogłem :)

To zależy od Ciebie, co w niej chcesz wozić, jak kilka drobnych rzeczy to mniejsza, jak więcej, to większa :)

Najlepiej i taki i taki. Do to torby pod siodło jakiś mały multitool w razie W, a do domu normalne klucze, wtedy jest wygodniej.

A jesteś pewna, że ręce drętwieją bo brakuje ci rogów? Może masz złe obecne griby, geometria ramy jest nie odpowiednia dla ciebie lub wielkość ramy jest źle dobrana?

można też kupić jakiś nieduży plecak rowerowy z bukłakiem (w Decathlonie zdarzają się ciekawe oferty) i tam się wszystko zmieści. Klucze typu "scyzoryk" można kupić tanie - do okazjonalnego użycia wystarczą, pomogą też przy odkręconym pedale- chyba większość przyzwoitych pedałów ma też "dziurkę" na imbusa od wewnętrznej strony.

Witam

poszukuję parę akcesoriów na początek przygody z rowerem

2. pompka  coś niedużego pod ramę

Pozdrawiam

1. topeak drybag medium na paski, zamiast pod ramę to do środka schowasz także pompkę do 20cm

4. accent arrow

na drętwienie rąk rogi mogą wcale nie pomóc ale na pewno się przydadzą zawsze dodatkowa możlwiośc uchwytu a waga nieodczuwalna. Może masz pochylone do przodu siodełko, wówczas ciężar ciała bardziej przechodzi na ręce właśnie co po dłuższej jeździe może powodować drętwienie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...