cubexc Napisano 28 Maja 2016 Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 Witam otóż nie wiem jak wybrać klocki hamulcowe. Wiem że żywiczne (organiczne) njaszybciej się zużywaja ale najmniej niszczą tarcze nastomiast metaliki i półmetaliki mają na odwrót. no a jak z hamowaniem ? na któych okłądzinach się lepiej hamuje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 28 Maja 2016 Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 Poczytaj temat o dedykowanych klockach, tam masz opisane co jak hamuje. Np. Kool stopy organiczne podobno są lepsze od nie jednych pół metali Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grande1970 Napisano 28 Maja 2016 Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 ja osobiście używam metalicznych ale w rowerze żony na przodzie założyłem spiekane accenty a na tyle półmetaliki i po jednym dość długim sezonie tarcze nie zostały zjedzone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 28 Maja 2016 Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 Witam otóż nie wiem jak wybrać klocki hamulcowe. Wiem że żywiczne (organiczne) njaszybciej się zużywaja ale najmniej niszczą tarcze nastomiast metaliki i półmetaliki mają na odwrót. no a jak z hamowaniem ? na któych okłądzinach się lepiej hamuje ? Jakie masz hamulce? Gdzie jeździsz (góry czy płasko)? Jakie masz teraz klocki, zadowolony z nich jesteś? Jak jeździsz agresywnie czy spokojnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cubexc Napisano 29 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 Planuje kupić shimano slx jeżdżę w zróżnicowanym terenie ale najczęściej w górach i lasach aktualnie mam klocki organiczne magury jestem z nich zadowolony. Z tego co czytałęm najlepiej było by kupić klocki półmetaliczne -mniej niszcza tarcze niż metaliczne i hamują lepiej niż organiczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 29 Maja 2016 Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 Jak jeżdzisz po górach to tylko wypada kupić SLX-y z klockami metalicznymi. Nie ma w ofercie kompletów hamulców Shimano z półmetalami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.