cubexc Napisano 28 Maja 2016 Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 Witam. Co polecacie wybrać shimano Deore BR M615 czy shimano slxBR M675 ? i Jakie tarcze do tego wybrac ? polecacie jakieś inne hamulce do 450 zł ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 28 Maja 2016 Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 Slx m675- lepsze uszczelki i ceramiczne tłoczki. Używam ich od ponad roku i zero problemów. Jakie mocowanie tarcz cl czy 6śrub? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BulletTime Napisano 28 Maja 2016 Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 Mam w 2 rowerach te hamulce slx 675 ,dzialaja extra 4 sezony,107 kg i nie ma problemow z moca i modulacja,zatem polecam na 100000000% nalezy kupic wersje z metalikami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grande1970 Napisano 28 Maja 2016 Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 Jeśli miałbym ponownie wybierać to wybrałbym to samo czyli SLXy. Używam ich z tarczami magura storm a w drugim mam RT66, jedne i drugie bdb się sprawują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 29 Maja 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 Ja powiem troszkę inaczej, weź deore i przekonaj sie co to znaczy mieć cieknący zacisk Może się przekonasz, może nie, bo będzie działać, a może nie ... czy zaryzykujesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cubexc Napisano 30 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Slx m675- lepsze uszczelki i ceramiczne tłoczki. Używam ich od ponad roku i zero problemów. Jakie mocowanie tarcz cl czy 6śrub? 6 srub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budensyn Napisano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Bierz SLXa. Deore to loteria, tak jak mówi Puklus, a zna się gościu na fachu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saintwrc Napisano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Bierz SLX, też bym wybrał ale póki co siedzą Deore i o ile zaciski nie ciekną i hamowanie jest bardzo w porządku to z kolei poci się klamka :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek1982 Napisano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Slx i dozbieraj do tarcz na alu pająku. Zestaw bezobsługowy. One M9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Bierz SLX, też bym wybrał ale póki co siedzą Deore i o ile zaciski nie ciekną i hamowanie jest bardzo w porządku to z kolei poci się klamka :/ U mnie było to samo. Zestaw działał bez wad prawie 2 lata, później wieczny problem z klamką, a jak wymieniłem klamkę, to zacisk zaczął cieknąć. Chociaż ich praca w porównaniu do obecnych XT wydaje mi się w formie 0-1, albo hamuje i to ostro, albo nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.