lepka Napisano 27 Maja 2016 Napisano 27 Maja 2016 Tak jak wyżej, podczas jazdy na rowerze i ostrym skręcaniu raz w prawo, raz w lewo, jazdy po korzeniach, kamieniach słychać trzaski w tylnym kole. Dodam, że jak jadę prosto po asfalcie to nic nie słychać. Czy ktoś wie gdzie leży problem? Ostatnio rower nie miał lekko, jeździłam nim po ostrych kamieniach, wystających korzeniach, a dzisiaj pojawił się problem.
Ychu Napisano 27 Maja 2016 Napisano 27 Maja 2016 Może jakiś film? Kiedyś jak scentrowałem koło przy porządnej glebie to też strzelało przy jeździe.
seraph Napisano 27 Maja 2016 Napisano 27 Maja 2016 Bardzo możliwe, że właśnie szprychy strzelają. Możliwe też, że łożysko. Sprawdź centryczność, naciąg szprych i czy nie ma luzu na piaście.
lepka Napisano 2 Czerwca 2016 Autor Napisano 2 Czerwca 2016 Niestety nie jest wstanie nakręcić filmu. Piasta jest dokręcona, dzisiaj zauważyłam, że trzaski pojawiają się przy nacisku na tylne koło np. na podjazdach. Dodam jeszcze, że rower to romet orkan 5.0 i ma przejechane dopiero niecałe 500km.
Ychu Napisano 2 Czerwca 2016 Napisano 2 Czerwca 2016 Dziwna sprawa ogólnie z tymi orkanami. Jednemu pękł przewód od hamulca , kilku rozerwało oponę , teraz strzelanie w kole , ciekawe co jeszcze będzie. Sprawdzałeś naciąg szprych?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.