hxm Napisano 5 Września 2006 Udostępnij Napisano 5 Września 2006 witam zamierzam zakupic kask do 200zł i zastanawiam sie nad takimi: SH+ Street 2 ->http://www.sunhelmet.it/sito/inglese/Ecasco_bike4.asp# Met Duello -> http://www.met-helmets.com/ProdottiDet.jsp...ub=308&idcat=16 ktory z tych mozecie polecic lub moze znaciie lepsze propozycje? pozdrawaim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lyth Napisano 5 Września 2006 Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Raczej Met Duello, lepiej sie prezentuje a jeśli chodzi o inne propozycje to coś z Giro np. Indicator Pozdro ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hxm Napisano 5 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2006 wlasnie nie wiem na 100% dzis ide przymierzyc Sh+ a (140zł)jutro zobacze dokladnie Meta (180zł) jest tez w spoko promocji Ippogifo za 220zł tylko ten zas jest typowo szosowy pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 5 Września 2006 Udostępnij Napisano 5 Września 2006 wlasnie nie wiem na 100% dzis ide przymierzyc Sh+ a (140zł)jutro zobacze dokladnie Meta (180zł) jest tez w spoko promocji Ippogifo za 220zł tylko ten zas jest typowo szosowy pozdro typowo szosowy to on jest dlatego ze nie ma daszka. przykleisz daszek bedziesz mial kask mtb. to tak naprawde kwestia stylistyki. met i nie tylko on robi czesto te same kaski w wersji szosa i mtb i roznia sie wlasnie zmocowaniem daszka. ja kupilem daszek do stradivariusa. daszek jest mocowany na tasmy z rzepem. i problem rozwiazany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość goldie Napisano 5 Września 2006 Udostępnij Napisano 5 Września 2006 giro indicator - sam mam i jestem więcej niż zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halidar Napisano 5 Września 2006 Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Ten Met fajnie wygląda, ale zobacz indicatora, wiele osób go sobie chwali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
renko Napisano 5 Września 2006 Udostępnij Napisano 5 Września 2006 pamietaj, ze met duello jest dla osob z duza glowa:) jesli masz obwod czaszki raczej normalny, to najprawdopodobniej bedzie za duzy. zdecydowanie zrob jak piszesz i najpierw przymierz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hxm Napisano 5 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2006 kurcze ten Ippogifo jets fajny ale czy rzeczywiscie warto placic 80zł wiecej od SH+?:PDzis przymierzalem SH+ i ok a jutro przymierze oba Met'y i zobaczym co do tego czy jest szosowy czy mtb to tez mi sie zdaje ze nie ma zasadniczej roznicy kask ma chronic nasze skorupy:P pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssslawecki Napisano 6 Września 2006 Udostępnij Napisano 6 Września 2006 kurcze ten Ippogifo jets fajny ale czy rzeczywiscie warto placic 80zł wiecej od SH+?:PDzis przymierzalem SH+ i ok a jutro przymierze oba Met'y i zobaczym co do tego czy jest szosowy czy mtb to tez mi sie zdaje ze nie ma zasadniczej roznicy kask ma chronic nasze skorupy:P pozdrower Ippogrifo ma bardzo dobrą wentylację i stabilność. Mam i polecam. W Mecie po wypadku/zniszczeniu dostajesz propozycję zakupu nowego kasku z 40% zniżką. Niestety musiałem też już skorzystać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
End Napisano 6 Września 2006 Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Jesli obojetnie Ci czy to bedzie szosowy czy MTB to ja polecam Bell Furio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hxm Napisano 6 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2006 wlasnie nie wiem czy jest ogolnie jaks roznica miedzy kaskami MTB a Szosa np czy nie bedzie jakiegos "obciachu" jesli na maratonie wyskocze w kasku szosowym ? pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rusek Napisano 7 Września 2006 Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Ja polecam UVEXa Airtech. Duży, dziur pełno, nadaje się i na szosę i do MTB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.