Skocz do zawartości

[rower] Który z tych dwoch modeli wziąć ?

Gontee

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dzisiaj byłem w sklepie rowerowym wybrać swojego pierwszego 29era ;-)

Obejrzałem wszystkie rowery i zakochałem sie od pierwszego wejrzeni w modelu Cube AIM Pro 2016 biało niebieski, po prostu wszystkie inne rowery zanikały przy jego wyglądzie.

http://cube.pl/rowery_2016/mtb-hardtail/cmpt/cube-aim-pro-black-n-green-2016/

Szybko jednak doczytałem sie , ze w podobnej cenie mozna mieć rower z lepszym osprzętem. Sprzedawca oczywiście odradził mi Cube i zaproponował Krossa Level B4 2016 , rowerek fajny ma juz Deoree jednak jego wygląd strasznie nudny no i połowa Polski ma Krossy ;)

Mam 190cm waga 78kg nogi 92-95 cm do krocza nie pamietam dokładnie . Sprzedawca powiedział ze w Krosie model M jest dobry jednak ja lepiej czułem sie na L.

Cube mieli tylko S wiec nie wiem czy w Cube 21 to odpowiednik Krossowej L ?

Znalazłem w necie Krossa b4 2015 model M ze strony topnarty za 1950 zł . Modele L w wersji białej 2015 kupie za 2400zl.

Cuba AIM pro kupie za 2000zl

Rower tylko i wyłącznie po drogach żwirowych i asfalcie kostce .

Pójść za intuicja i wybrać rower sprzetowo gorszy jednak taki który wizualnie mnie zachwyca czy lepiej dołożyć te 400zl i kupic Krossa B4 2015 o lepszej specyfikacji ? Ewentualnie tez model M w cenie 1950 zł jednak to chyba mija sie z celem.

Czy az tak zauważalna bedzie różnica w osprzęcie miedzy tymi dwoma modelami ?

osprzęt w Cubie już chyba tańszy nie może być ale w krossie to tylko tylna przerzutka jest lepsza, reszta praktycznie to samo. Masz 2 wyjścia:

1. wybierasz Cuba i kiedy skończy sie osprzęt wymieniasz wszystko oprócz ramy

2. szukasz innego roweru z lepszym osprzętem (świat nie kończy sie na cube czy krossie) są jeszcze northtec`i, unibiki, romety, kandsy, lazaro, itd.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...