Gontee Napisano 27 Maja 2016 Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 Witam Dzisiaj byłem w sklepie rowerowym wybrać swojego pierwszego 29era ;-) Obejrzałem wszystkie rowery i zakochałem sie od pierwszego wejrzeni w modelu Cube AIM Pro 2016 biało niebieski, po prostu wszystkie inne rowery zanikały przy jego wyglądzie. http://cube.pl/rowery_2016/mtb-hardtail/cmpt/cube-aim-pro-black-n-green-2016/ Szybko jednak doczytałem sie , ze w podobnej cenie mozna mieć rower z lepszym osprzętem. Sprzedawca oczywiście odradził mi Cube i zaproponował Krossa Level B4 2016 , rowerek fajny ma juz Deoree jednak jego wygląd strasznie nudny no i połowa Polski ma Krossy Mam 190cm waga 78kg nogi 92-95 cm do krocza nie pamietam dokładnie . Sprzedawca powiedział ze w Krosie model M jest dobry jednak ja lepiej czułem sie na L. Cube mieli tylko S wiec nie wiem czy w Cube 21 to odpowiednik Krossowej L ? Znalazłem w necie Krossa b4 2015 model M ze strony topnarty za 1950 zł . Modele L w wersji białej 2015 kupie za 2400zl. Cuba AIM pro kupie za 2000zl Rower tylko i wyłącznie po drogach żwirowych i asfalcie kostce . Pójść za intuicja i wybrać rower sprzetowo gorszy jednak taki który wizualnie mnie zachwyca czy lepiej dołożyć te 400zl i kupic Krossa B4 2015 o lepszej specyfikacji ? Ewentualnie tez model M w cenie 1950 zł jednak to chyba mija sie z celem. Czy az tak zauważalna bedzie różnica w osprzęcie miedzy tymi dwoma modelami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grande1970 Napisano 27 Maja 2016 Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 osprzęt w Cubie już chyba tańszy nie może być ale w krossie to tylko tylna przerzutka jest lepsza, reszta praktycznie to samo. Masz 2 wyjścia: 1. wybierasz Cuba i kiedy skończy sie osprzęt wymieniasz wszystko oprócz ramy 2. szukasz innego roweru z lepszym osprzętem (świat nie kończy sie na cube czy krossie) są jeszcze northtec`i, unibiki, romety, kandsy, lazaro, itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gontee Napisano 27 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 Dzięki A co mogłbys polecic do 2.5k ? Jak to jak osprzęt się skończy ? Ten mi się mega spodobał, nawet byłbym skłonny dołożyć https://www.canyon.com/pl/mtb/grand-canyon/grand-canyon-al-3-9-wmn.html Tylko dlaczego ma 27,5 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sephiroot Napisano 29 Maja 2016 Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 @Gontee WMN to seria dla kobiet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi