KhaH Napisano 5 Września 2006 Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Witam! Dziś bunkier jakości, fortece rekomendacji chce zdobyć koło Samson SS25, więc dajmy mu te 5 minut :wink: Pierwsze spojrzenie: Samson wygląda dość solidnie, waga też dość spora. Oko przykuła mi szerokość obręczy hmmm duża jak dla mnie. Dałem za to 40 zeta więc wybrzydzać nie będe. Powinienem wiedzieć w co sie pakuje. Koło ląduje w rowerku. Opona na nim wygląda na dość małą pomimo, że to 1.95 czyli średniak oponowy. Nic to. Zaczynamy jazdy - lasy, pola, ulice. Korzenie, krawężniki, schody, kamienie. Ot takie lekkie XC (z wiadomo czym na trasie) połączone z jazdą po mieście (z przeszkodami ruchu miejskiego), jeżdżenie po wsiach asfaltem. Tym nie mniej nic ciężkiego i zabójczego. Nie jestem killerem. Po 500 kilosach pojawiło sie małe zagięcie na obręczy niemniej nie przeszkadzało to w jeździe. Było to jednak preludium do zagłady. Około 2000km nagle słysze metaliczne brzdęk. Koło hamuje w ułamku sekundy. Coś jest nie tak. Jak sie okazało 5 szprych zostało wyrwanych z obręczy! Dobrze, że jechałem wolno (jakieś 10km/h) inaczej nie wiem co by się mogło stać. Samson chyba wyłysiał i stracił swoją siłe w ciągu trzech miesięcy użytkowania. To koło do niczego według mnie sie nie nadaje. SS25 moża chyba jedynie polecić ludziom, którzy lubią porządną dawke adrenaliny. Wtedy brać w ciemno, inaczej używać tylko jako zamiennik przez krótki czas dla czegoś lepszego jeśli sie ma mało kasy w danym momencie (i kupić w nastepnych 2 miesiącach). Ocena końcowa (1-5): Jakość: 1 (dojazdówka, jak koło zapasowe w samochodzie) Cena: 40 zł = 3 (wkońcu jest dość tani) Stosunek cena\jakość: 2 (tyle, że to tani sh*t) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 5 Września 2006 Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Pełne koło za 40zł? Czego sie spodziewales skoro za tyle to mozna obrecz jakas slabszą kupic albo slabą piaste . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
specjalized Napisano 5 Września 2006 Udostępnij Napisano 5 Września 2006 według nie jest nie takie złe skoro za 40 zł i 2000km przejechało twojej jazdy ale raczej nadaje sie dla ludzi co na rynek po zakupi jeźdżą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi