siemalysy Napisano 26 Maja 2016 Udostępnij Napisano 26 Maja 2016 Witam Nigdy nie byłem w górach z rowerem. Mamy z żoną (dziś jeszcze przyszłą) plan na jakiś kilkudniowy wypad w góry. Byliśmy nastawieni na Zakopane i piesze wycieczki, które pozwola nam odpocząć po ślubie i weselu. Jednak przyszły tydzień zapowiada się deszczowo i raczj odpuścimy sobie to Zakopane i skupimy się na znalezieniu jakiejś fajnej miejscówki, która będzie dobrym miejscem wypadowym na wycieczki rowerowe. Zastanawiałem się nad jurą krakowsko - częstochowską. Noclegi w Zawierciu i codziennie trasy ok 40 - 50 km po okolicach. Myślałem również o Górze Żar, Zielonej Górze i okolicach. Tyle tylko, że moja przyszła żona nie ma jeszcze mocnej kondychy, techniki i chcłiałbym znaleźć coś lżejszego i przyjemniejszego. Do tego ja śmigam na MTB, a moja połówka ma Crossa w którym zmienię opny na bardziej terenowe, ale dalej będzie to Cross. Macie jakieś doświadczenia i sugestie. Byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam ;-) Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 31 Maja 2016 Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Szczawnica i Małe Pieniny. Góry niewymagające, a bardzo malownicze Od biedy możecie też pochodzić po PN czy wybrać się na spływ Dunajcem A gdyby jednak była kondycha to jest jeszcze Sądecki i Gorce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 31 Maja 2016 Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Jak wyżej Szczawnica, lub Krościenko. W około mnóstwo miejsc do obejścia, czy objechania nawet na rowerze typu Cross i nie trzeba mieć kondycji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 5 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 Hej :-) Dzięki za miejscówki. Na pewno w niedalekiej przyszłości skorzystamy.W tym tygodniu bylismy 2 dni na Mazurach i 2 dni w Zakopanem. Jak na razie odpusciłem sobie rower ze względów zdrowotnych. Pozdr :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Genzo Napisano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Ja mogę Ci polecić moje okolice, które wspomniałeś czyli Jurę. Z Zawiercia samymi szlakami można wiele zwiedzić na rowerze. W sam raz dla mtb i crossa. Sam mam cyclocrossa i robie tam w każdy weekend jakieś nieduże trasy. Malownicze tereny ze skałkami wapiennymi i zabytkami. Jak byś potrzebował ciekawych tras to podaj ich długość to Ci coś polecę. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 9 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 Hej Dzięki za propozycje. Jak już dojdę do siebie to pomyślę o tej jurze i wtedy się do Ciebie zgłoszę :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szy Napisano 3 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 Zdecydowanie Izerskie, moim zdaniem idealne właśnie dla Was. Trasy są w połowie asfaltowe i szutrowe, wszystkie bardzo grzeczne dla spokojnych kobiet. Podjazdy także bardzo w porządku, o ile mieszkasz w Jakuszycach (fajnie w Biathlonie), lub dojedziesz pociągiem ze Szklarskiej. Dużo zdjęć z naszych Izerskich tutaj, ale jest mniej więcej tak: Bardzo rzadko tak: Szy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.