Skocz do zawartości

[Miejscówka] Wypad z żoną w góry

siemalysy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Nigdy nie byłem w górach z rowerem. Mamy z żoną (dziś jeszcze przyszłą) plan na jakiś kilkudniowy wypad w góry. Byliśmy nastawieni na Zakopane i piesze wycieczki, które pozwola nam odpocząć po ślubie i weselu. Jednak przyszły tydzień zapowiada się deszczowo i raczj odpuścimy sobie to Zakopane i skupimy się na znalezieniu jakiejś fajnej miejscówki, która będzie dobrym miejscem wypadowym na wycieczki rowerowe. Zastanawiałem się nad jurą krakowsko - częstochowską. Noclegi w Zawierciu i codziennie trasy ok 40 - 50 km po okolicach. Myślałem również o Górze Żar, Zielonej Górze i okolicach. Tyle tylko, że moja przyszła żona nie ma jeszcze mocnej kondychy, techniki i chcłiałbym znaleźć coś lżejszego i przyjemniejszego. Do tego ja śmigam na MTB, a moja połówka ma Crossa w którym zmienię opny na bardziej terenowe, ale dalej będzie to Cross. 

Macie jakieś doświadczenia i sugestie. Byłbym bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam ;-)

Michał

Ja mogę Ci polecić moje okolice, które wspomniałeś czyli Jurę. Z Zawiercia samymi szlakami można wiele zwiedzić na rowerze. W sam raz dla mtb i crossa. Sam mam cyclocrossa i robie tam w każdy weekend jakieś nieduże trasy. Malownicze tereny ze skałkami wapiennymi i zabytkami. Jak byś potrzebował ciekawych tras to podaj ich długość to Ci coś polecę.

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

• 4 tygodnie później...

Zdecydowanie Izerskie, moim zdaniem idealne właśnie dla Was. Trasy są w połowie asfaltowe i szutrowe, wszystkie bardzo grzeczne dla spokojnych kobiet. Podjazdy także bardzo w porządku, o ile mieszkasz w Jakuszycach (fajnie w Biathlonie), lub dojedziesz pociągiem ze Szklarskiej. Dużo zdjęć z naszych Izerskich tutaj, ale jest mniej więcej tak:

na-hali-izerskiej-gory-izerskie-2013-szy

czeskie-gory-izerskie-najpiekniejsze-mie

w-kierunku-szczytu-gory-izerskie-2013-sz

Bardzo rzadko tak:

terenowa-droga-rowerowa-gory-izerskie-20

Szy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...