dyziolo2 Napisano 26 Maja 2016 Napisano 26 Maja 2016 Witam, jestem szczęśliwym posiadaczem roweru KROSS EVADO 4.0, dzisiaj pojawił się dziwny odgłos, tak jakby tarcia na piaście tylnego koła, po przestaniu pedałowania. Rower jest nowy, ma zrobione około 350,00km po asfalcie i szutrze Zrobiłem filmik z tym odgłosem, ale nie mogę go dodać ;/ Może ktoś spotkał się z czymś takim?
Marcin9 Napisano 26 Maja 2016 Napisano 26 Maja 2016 Zrobiłem filmik z tym odgłosem, ale nie mogę go dodać ;/ Daj link do filmu na yt.
Rocky98 Napisano 26 Maja 2016 Napisano 26 Maja 2016 Przyczyną jest plastikowa osłona po między piastą a szprychami. Powinna się kręcić razem z piastą lecz tak nie jest i powoduje ona tarcie o szprychy. Służy do nie zakleszczania się łańcucha po między szprychami a kasetą, Jeśli masz dobrze wyregulowany napęd to ją ściągnij i tu opcje są dwie: odkręcenie kasety i ściągnięcie osłony, albo wyłamanie tej osłony na części.
dyziolo2 Napisano 26 Maja 2016 Autor Napisano 26 Maja 2016 Dzięki wielkie za pomoc. Teraz pozostaje tylko pytanie dlaczego ten plastik się nie kręci oraz dlaczego teraz pojawił się ten problem a nie od razu po zakupie?
Abihabi87 Napisano 26 Maja 2016 Napisano 26 Maja 2016 ta plastikowana osłonka powinna być zamocowano do szprych, ja na twoim miejscu bym ją zdjął z roweru, bo jak masz dobrze wyregulowane przerzutki to jest zbędna u siebie w rowerze też tak miałem z nią problem, wywaliłem i problemu się pozbyłem xD
talento259 Napisano 26 Maja 2016 Napisano 26 Maja 2016 Ta plastikowa osłonka to jest pic na wodę. W razie mocniejszego zakleszczenia się łańcucha w tym miejscu automatycznie łamie się, nie spełniając zadania. Wyłam to kombinerkami i tak to nie spełnia żadnej funkcji, a szpeci rower.
cervandes Napisano 27 Maja 2016 Napisano 27 Maja 2016 TNIJ! Poważnie, wywal to w pierony. Brzydkie, niepotrzebne i jeszcze sprawiło psikusa.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.