hipodrom Napisano 25 Maja 2016 Napisano 25 Maja 2016 Hej, Mam rower typu fitness/hybryda. Jeżdżę do pracy codziennie jakieś 2 x 5 km (w zwykłych butach). Dodatkowo średnio raz na tydzień jakaś dłuższa trasa (20-80km). Wymyśliłem więc, że założę sobie pedały spd z platformą. Wiem, że są trochę cięższe ale przeżyję to. Znalazłem całkiem tanie Exustar E-PM811, wyglądają nieźle i ważą jedynie 330g co wydaje mi się całkiem ok. Są jeszcze SHIMANO PD-A530, ale są 2x droższe. Ja szukam czegoś bardziej na początek. Dodam, że wolałbym mocowania SPD niż SPD SL. Czy ktoś słyszał o tej firmie Exustar? Nie widzę żadnych o nich opinii na necie. Czy ktoś chciałby dopowiedzieć swoje trzy grosze? Jeśli chodzi o buty to celuję w zwykłe buty szosowe SPD z decathlona za 150zł
phoe Napisano 25 Maja 2016 Napisano 25 Maja 2016 SPD to buty MTB, SPD-SL to buty szosowe, inne masz mocowanie bloku i inny blok, nie możesz tego mieszać ze sobą. Jakie buty i zatrzaski wybrać z takimi wymaganiami i tym budżecie nie pomogę. Sam jeżdżę na PD-M520 i 5KM można okazjonalnie przejechać w zwykłych butach, ale codziennie do pracy to już kiepski pomysł.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.