Skocz do zawartości

Trasy na trening do maratonu MTB łódź

korfabi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich

Szukam tras w Łodzi i na obrzeżach na których mogę trenować do maratonu MTB i trasy która ma 30 km podobnego terenu co występują na maratonach MTB. Obecnie trenuje na byłej strzelnicy wojskowej fajny teren i też dlatego bo mam blisko ale zaczyna mi się nudzić.

Napisano

Witam. Co do trasy to konkretnej to nie znam, ale jak chcesz mało równe tereny do szkolenia się z jazdy, zakrętów, zróżnicowanych terenów (czyt. górki i pagórki) znajdziesz :

To tak pobieżnie co od siebie Tobie i innym osobą lubiących tereny pod MTB polecam.

Podaj ten teren gdzie konkretnie jeździsz, sam z chęcią go sprawdzę. Mile widziane mapy google gdzie to konkretnie :)

Pozdrawiam.

Napisano

Dzięki za propozycje, mi chodziło o Poligon Łódź Brus tylko nie wiedziałem jak się nazywa dlatego nazwałem to "strzelnica wojskowa" ponieważ kiedyś były znaki teren wojskowy i tak sobie nazwałem.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Moja trasa treningowa, Arturówek - łagiewniki, równe 30 km plus dojazdy rogrzewkowe po 7 km. Trasa bardzo zróżnicowana z kilkoma stromymi podjazdami. Zapraszam

trasa1.jpg

Napisano

Łagiewniki jak najbardziej, dużo fajnych tras można sobie poukładać. Podjazdy, zjazdy, wąsko, szeroko, twardo, miękko, piach, kamienie, korzenie- wszystko co potrzeba:) i nawet na asfalt można wyskoczyć co jakiś czas. I to by było wg mnie na tyle bo nie wyobrażam sobie wykręcenia 30 km po Brusie a na Lublinek to najwyżej na grilla można się przejechać.

Napisano

Polecam trase mtb do okola lotniska na Lublinku. Nie bedziesz zawiedziony poziomem trudnosci ;)

Z Lublinka da sie tez pojechac dalej w kierunku oczyszczalni lub Pabianic(obok starego mlyna). Zeby trenowac podjazdy mozna podjezdzac pod Gorke Pabianicka(asfalty).

Jesli masz ochote moge ci pokazac teren bo jestem z Retkinii.

Napisano

@Dziubek a dokładniej które okolice, możesz zaznaczyć na mapie?

Jechałem tylko raz dookoła lotniska ale nie pamiętam terenów na trening MTB dlatego chętnie się przejadę z @michalj2 żeby zobaczyć co tam jest (też mieszkam na Retkini). Trasy w kierunku G.P. i dalej znam, też można tam pokręcić ale to już jest 100% asfalt, jest 4-5 podjazdów ale nie dłuższych niż 1 km chyba. Jak coś to przenieśmy się do tematu o ustawkach i tam się dogadamy- może ktoś jeszcze się podepnie?

Aha, no i jest jeszcze Malinka w Zgierzu i tamtejsza trasa ale już XC http://www.gpsies.com/map.do?fileId=digmxlzemogxlnyx&referrer=trackList

Napisano

Dzis bylem objechac Lublinek. Troche sie tam zmienilo ale jest ok na czesci trasy jest niestety duzo piasku.

Jesli sa chetni to skladam propozycje w sobote rano - do ustalenia 9-11 start. Odpiszcie jesli pasuje. Czwartek wieczor(mecz z PL-DE, odpada) piatek wieczor(tez ludzie maja inne plany zazwyczaj, odpada)

Napisano

Byłem w Łagiewnikach już 2 razy i przyznaję świetnie rozmaity teren   :thumbsup:. Tylko trzeba poznać teren i dopiero szaleć ponieważ miałem przypadek że się rozpędziłem i o mały włos na ulicę by wjechał.  :icon_confused:  W ciągu dnia roboczego mały pieszych i samochodowy ruch. MAPKA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...