loles Napisano 25 Maja 2016 Napisano 25 Maja 2016 Witam, forumowicze jestem zainteresowany zakupem takiego zestawu.1. http://allegro.pl/buty-rowerowe-shimano-sh-mt42nv-i6206398223.html 2. http://allegro.pl/shimano-pd-m520-czarne-pedaly-bloki-spd-xt-deore-i5996762802.html o pd-m520 już się sporo naczytałem, ale o butach wiem mało dlatego dopytuje. Mam rower crossowy Meride crossway 10v. Chciałbym poznać wasze opinie przed zakupem. To mój pierwszy zestaw tego typu. Dziękuję i pozdrawiam.
Gość Napisano 25 Maja 2016 Napisano 25 Maja 2016 A do czego maja byc te buty ? nie wiem czego oczekujesz od nich. Mam te człapaki, sa dość ciezkie (mam nr 46 lub 47 normalnie kowadłą), podeszwa to wielki kawał twardej gumy. Solidnie zrobione przejechalem w nich jakies 4 tys km i dalej wygladaja jak nowe, nie liczac jednego urwanego sznurowadła. Jak na pierwszy raz moga byc. Da sie w nich spokojnie chodzic, chociaz sa i takie buty shimano w ktorych np gralem ostatnio w piłke z dziecmi na boisku betonowym (modelu nie pamietam ale znacznie lzejsze od MT42;-) Cena fajna bo uzywki chodza drozej Gdybym teraz stał przed takim pierwszym wyborem, to kupiłbym ten zestaw bez wahania jeszcze raz:> (No chyba ze masz ambicje zeby sie scigac na tym rowerze z innymi, liczysz gramy itd, to bym nie kopił ).
loles Napisano 25 Maja 2016 Autor Napisano 25 Maja 2016 Oczekuje przyjemności z jazdy w tym systemie chyba jednak jeździ się lżej i pewniej niż na normalnych pedałach. Cena jest kusząca bo gdzieś sklepie widziałem sporo drożej. Grał w piłkę w nich nie będę ewentualnie jakieś małe podejścia z rowerem.
Gość Napisano 25 Maja 2016 Napisano 25 Maja 2016 To będą dobre. Po zamianie na SPD nie wrócisz juz na zwykle platformy :-P A z ta grą w piłke w butach spd to mi sie juz 2 razy zdarzyło jak rowerowanie z juniorem kończyło się spotkaniem jego znajomych na boisku i brakowało im jednego Normalnie w spd nie gam w piłke
alagor96 Napisano 25 Maja 2016 Napisano 25 Maja 2016 Z tym jeżdżeniem lżej, to możesz się rozczarować, bo spd wiele nie daje przy normalnej jeździe na prostej, jednak i tak polecam. Jeśli chodzi o buty, to jest to model turystyczny, dobry jeśli chcesz też czasem zsiąść z roweru i pochodzić, ale jeśli maja być tylko do jazdy, to wybrałbym coś innego
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.