hanus Napisano 24 Maja 2016 Udostępnij Napisano 24 Maja 2016 Witam, ostatnio pojawił się u mnie ból pleców w okolicy łopatek, mniej więcej to miejsce na zdjęciu. Kiedyś bardzo dużo jeździłem na rowerze i bóle pleców w ogóle nie występowały. Niedawno kupiłem sobie używany rower i znów zacząłem śmigać, może nie jakoś bardzo dużo, ale około 10km dziennie do pracy i z powrotem. Czasem też jakaś przejażdżka po pracy do 20km. Jakieś porady? Zła pozycja na rowerze? Za mała rama? Kross deceiver 19" Mój wzrost około 186 @edit Wcześniej miałem mostek ustawiony na + 30° Ale ostatnio tydzień temu ustawiłem go na równo (wcześniej nie czułem bólu) może to jest przyczyną? Moto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
belinea Napisano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 wygląda na jakiś stan przewlekły, zapalenie. Ja bym w pierwszej kolejności przez kilka dni stosował coś rozgrzewającego by wyciągnąć stan zapalny (jest trochę tych środków dla sportowców chociażby Dip Hot). Przy czym w tym miejscu sam nie sięgniesz wiec musisz kogoś poprosić o pomoc by cię regularnie smarował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczorak Napisano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 Wcześniej miałem mostek ustawiony na + 30° Ale ostatnio tydzień temu ustawiłem go na równo (wcześniej nie czułem bólu) może to jest przyczyną? Bardzo możliwe i teraz cały ciężar ciała leci nie na ręce tylko opiera się na plecach przez co odczuwasz ból. Wróć do poprzedniego ustawienia i zobacz czy ból minął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanus Napisano 14 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 Miałem weekendową przerwę w jeździe, przywróciłem ustawienie kierownicy na stare miejsce i ból nie występuje. Więc pewnie było to spowodowane zbyt pochyloną pozycją. Ale dziękuję za zainteresowanie ;-) Moto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.