Skocz do zawartości

[ZDROWIE] Ból pleców w okolicy łopatek

hanus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, ostatnio pojawił się u mnie ból pleców w okolicy łopatek, mniej więcej to miejsce na zdjęciu.

a1527fbcce4d3344b8fc68dfc3cc0cef.jpg

Kiedyś bardzo dużo jeździłem na rowerze i bóle pleców w ogóle nie występowały.

Niedawno kupiłem sobie używany rower i znów zacząłem śmigać, może nie jakoś bardzo dużo, ale około 10km dziennie do pracy i z powrotem. Czasem też jakaś przejażdżka po pracy do 20km.

Jakieś porady? Zła pozycja na rowerze? Za mała rama? Kross deceiver 19" Mój wzrost około 186

@edit

Wcześniej miałem mostek ustawiony na + 30° Ale ostatnio tydzień temu ustawiłem go na równo (wcześniej nie czułem bólu) może to jest przyczyną?

Moto

• 3 tygodnie później...

wygląda na jakiś stan przewlekły, zapalenie. Ja bym w pierwszej kolejności przez kilka dni stosował coś rozgrzewającego by wyciągnąć stan zapalny (jest trochę tych środków dla sportowców chociażby Dip Hot). Przy czym w tym miejscu sam nie sięgniesz wiec musisz kogoś poprosić o pomoc by cię regularnie smarował.

Wcześniej miałem mostek ustawiony na + 30° Ale ostatnio tydzień temu ustawiłem go na równo (wcześniej nie czułem bólu) może to jest przyczyną?
Bardzo możliwe i teraz cały ciężar ciała leci nie na ręce tylko opiera się na plecach przez co odczuwasz ból. Wróć do poprzedniego ustawienia i zobacz czy ból minął.  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...