cubexc Napisano 24 Maja 2016 Napisano 24 Maja 2016 (edytowane) Witam ostatnio odpowietrzałem tylno hamulec magury. Niestety po przejechaniu paru metrów nagle poczułem jak klocki ślizgaja sie na tarczy i w ogóle nie hamują. okazało się że tarcza została zalana olejem mineralnym. Podejrzewam że jest gdzieś nieszczelność w miejscu połączenia wężyka z hamulcem. Teraz klamka "wchodzi"do końca i nawet tłoczki sie nie poruszają. Możliwe również że nieszczelność jest gdzieś w klamce a ja poprostu przez przypadek gdzieś zalałem tarcze olejem. W otworze EBT (chyba tak się to nazywa) ten do którego wkłada się strzykawkę przy odpowietrzaniu ta śrubka jest wciskana a nie wkręcana czy tak powinno być ? Edytowane 24 Maja 2016 przez cubexc Cytuj
Mod Team durnykot Napisano 24 Maja 2016 Mod Team Napisano 24 Maja 2016 EBT w klamce jest wkręcana ( z tego co pamiętam). Może nie dokręciłeś odpowietrznika w zacisku? Podejrzewam że jest gdzieś nieszczelność w miejscu połączenia wężyka z hamulcem Zalej hamulce raz jeszcze, włóż coś między toczki i wykonaj kilka mocnych naciśnięć na klamkę- jesli jest wyciek , to powinieneś go zobaczyć. Cytuj
cubexc Napisano 24 Maja 2016 Autor Napisano 24 Maja 2016 tzn ciężo go znaleźć bo olej zalał cały zacisk z zewnątrz i teraz się świeci cały od tego oleju i nawet jak się pojawia "swieży" wyciek to nie wiadomo skąd jest a EBT mam wciskane też mnie to zdziwiłoale nie ma nie ma tych lini na wokól jak w śrubkach tylko jest płaski plastik tak jak tu https://www.google.pl/search?q=ebt+magura&espv=2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjah9ejt_PMAhXiNJoKHZHGBKUQ_AUICCgC&biw=1920&bih=955#imgrc=Q4jXfBeVbTHvUM%3A Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi