Skocz do zawartości

[krzywa oś] Joy Tech D142DSE

bioly87

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Po sobotnim wypadzie w góry umyłem rower i nasmarowałem łańcuch.

Dziś wsiadam na rower i słyszę że napęd głośniej pracuję (chrobocze) 

Zdjąłem tylne koło sprawdzam czy lekko się kręci i okazuje się że raz na jakiś czas ciężko się obraca

Poluzowałem na konusach tak aby lekko się kręciło i nie było luzu i założyłem z powrotem do ramy (chrobotanie nie ustało)

Zauważyłem, że kaseta delikatnie "pływa", czy to oznacza że oś jest krzywa i przez to tak chrobota?

Napisano

czy to oznacza że oś jest krzywa i przez to tak chrobota?
Wyjmij oś, połóż na czymś płaskim i poturlaj. W ciemno nikt nie zgadnie czy jest prosta.
Napisano

Raczej poluzował się bębenek. Kolega miał tak w cube analog. Nie mogliśmy kołem obrócić. U niego trzeba było kluczem nimbusem do kręcić plastik trzymający kulki w bębenku.

Wysłane z mojego m2 przy użyciu Tapatalka

• Mod Team
Napisano

Chrobota bo umyłeś napęd :P Przestanie jak sie syf w łańcuchu i na kasecie ułoży. Jak myć napęd to porządnie, bo takie są skutki :P

Napisano

Chrobota bo umyłeś napęd :P Przestanie jak sie syf w łańcuchu i na kasecie ułoży. Jak myć napęd to porządnie, bo takie są skutki :P

Też tak myślałem. Ale jak ściągnąłem koło to oś nie kręciła się lekko (raz na kilka obr. ciężko było palcami kręcić)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...