bioly87 Napisano 23 Maja 2016 Napisano 23 Maja 2016 Po sobotnim wypadzie w góry umyłem rower i nasmarowałem łańcuch. Dziś wsiadam na rower i słyszę że napęd głośniej pracuję (chrobocze) Zdjąłem tylne koło sprawdzam czy lekko się kręci i okazuje się że raz na jakiś czas ciężko się obraca Poluzowałem na konusach tak aby lekko się kręciło i nie było luzu i założyłem z powrotem do ramy (chrobotanie nie ustało) Zauważyłem, że kaseta delikatnie "pływa", czy to oznacza że oś jest krzywa i przez to tak chrobota?
dran2 Napisano 23 Maja 2016 Napisano 23 Maja 2016 czy to oznacza że oś jest krzywa i przez to tak chrobota? Wyjmij oś, połóż na czymś płaskim i poturlaj. W ciemno nikt nie zgadnie czy jest prosta.
konrad9100 Napisano 23 Maja 2016 Napisano 23 Maja 2016 Raczej poluzował się bębenek. Kolega miał tak w cube analog. Nie mogliśmy kołem obrócić. U niego trzeba było kluczem nimbusem do kręcić plastik trzymający kulki w bębenku. Wysłane z mojego m2 przy użyciu Tapatalka
beskid Napisano 23 Maja 2016 Napisano 23 Maja 2016 Zauważyłem, że kaseta delikatnie "pływa", czy to oznacza że oś jest krzywa i przez to tak chrobota? Nie.
Mod Team Puklus Napisano 23 Maja 2016 Mod Team Napisano 23 Maja 2016 Chrobota bo umyłeś napęd Przestanie jak sie syf w łańcuchu i na kasecie ułoży. Jak myć napęd to porządnie, bo takie są skutki
Rulez Napisano 23 Maja 2016 Napisano 23 Maja 2016 Klucz do aureoli. https://pl.wikipedia.org/wiki/Nimb
bioly87 Napisano 24 Maja 2016 Autor Napisano 24 Maja 2016 Chrobota bo umyłeś napęd Przestanie jak sie syf w łańcuchu i na kasecie ułoży. Jak myć napęd to porządnie, bo takie są skutki Też tak myślałem. Ale jak ściągnąłem koło to oś nie kręciła się lekko (raz na kilka obr. ciężko było palcami kręcić)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.