wigry Napisano 23 Maja 2016 Napisano 23 Maja 2016 Mieliście problem z zapchaniem otworu, w który wkręca się wentyl, w dętce z płynem uszczelniającym antyprzebiciowym ? Poprzednio miałem dętki kupione 4 lata temu w Decathlonie.Były to dętki z płynem.Stwierdziłem,że nie ma co czekać i po takim czasie guma może stracić właściwości itd. W decath. drogo więc wybrałem się na Allegro. Kupiłem tam dętki firmy OKO. OKO z 120ml uszczelniaczem PUNCTURE FREE TYRE SEALANT wentyl schrader (samochodowy) 35mm 26 x 1,75/2,125 http://allegro.pl/detka-oko-26-av-uszczelniacz-antyprzebiciowa-i5751038920.html Miesiąc po założeniu i kilku wypadach rowerowych,pojechałem na stację dopompować. Okazało się,że nie chce wtłaczać powietrza. Myślę-wentyl. Wykręciłem wentyl bo podejrzewałem,że skleił go ... płyn antyprzebiciowy. Jednak nie,wentyl sprawny. Co dziwne powietrze z dętki nie uchodzi Musiałem włożyć ostry szpikulec do metalowego kanału w który wkręca się wentyl i mocno wkłuć się w ... no właśnie nie wiem w co. psssssssssstttttt i problem rozwiązany. Co o tym myślicie ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.