Mikkonen Napisano 23 Maja 2016 Napisano 23 Maja 2016 Witam. Posiadam Krossa Trans Pacific rocznik 2012. Rower jest świetny poza jednym - od jakiegoś czasu zaczęła męczyć mnie pozycja dłoni na kierownicy. Kierownica w tym modelu jest bardzo mocno wygięta, zdecydowanie chcę ją zmienić na taką która jest wygięta dużo mniej. Zauważyłem ze w wyższych modelach serii Trans (np. Solar 2016) kierownica jest zupełnie inna, wygląda na dużo bardziej wygodną, czegoś takiego szukam. Czy jest możliwość zakupu samej kierownicy od Trans Solar 2016 ? Niestety nigdzie takiej nie znalazłem, a producent nie spieszy się z odpowiedzią. Poniżej wklejam zdjęcia mojej "powykręcanej" kierownicy, oraz tej która wg mnie będzie dla mnie idealna. Jeśli nie oryginał Krossa, to zaproponujcie mi coś innej firmy co sprostało by moim oczekiwaniom. Tak wygląda moja obecna kierownica (zbyt duży kąt oparcia dłoni): Czegoś takiego szukam (jest to dokładnie Trans Solar 2016):
piciu256 Napisano 23 Maja 2016 Napisano 23 Maja 2016 tak na oko to ma pewnie z 2 centymetry wzniosu, 9stopni w tył i prawie zero w górę, takiej szukaj, nie modelu- tylko kierownicy o takich lub podobnych parametrach. zaznaczę tylko że jak do twojego roweru taką zamontujesz to może się okazać że jesteś zbytnio pochylony na rowerze ponieważ kierownica z dużym gięciem skraca efektywną długość mostka.
gtb Napisano 23 Maja 2016 Napisano 23 Maja 2016 Tu http://allegro.pl/nowa-kalloy-25-4-620mm-332g-xc-mtb-trekking-i6206993086.html masz kierownicę zbliżoną do tej z Trans Solara (pamiętaj aby miała średnicę montażu 25,4).
Mikkonen Napisano 23 Maja 2016 Autor Napisano 23 Maja 2016 Dzięki za odpowiedzi, są dla mnie bardzo pomocne. Zastanawiam się jeszcze poważnie nad zakupem multifuncyjnej kierownicy, jak np XLC HB-C05 (ósemka). Obawiam się trochę, że gdy założę kierownicę taką jaką chciałem pierwotnie to pozycja ulegnie zbyt dużemu pochyleniu. Ósemka powinna być dużo bardziej uniwersalna w tym zakresie, myślę że to może być "bezpieczniejszy" wybór. Muszę przemyśleć temat
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.