Abermon Napisano 23 Maja 2016 Napisano 23 Maja 2016 Proszę o pomoc w doborze rozmiaru ramy cube reaction. Wzrost 179cm, przekrok 82 cm, waga 95kg. Mialem okazję dzisiaj przymierzyć ramę 19 na kołach 29. Niestety nie mogłem sie przejechać - rower sprzedany. Mam mieszane uczucia. Niby jest ok, ale zapas w kroku to max 2, 3 cm. Nie wiem ile faktycznie mniejsza będzie rama 18, która jest dostępna tylko na kołach 27,5. Jazda 50 /50% ulica i las. Proszę o jakieś sugestie. Tapnięte z mojego Mate 8
PiPoLiNiO Napisano 24 Maja 2016 Napisano 24 Maja 2016 Jak przechodziłem na 29 er miałem podobne odczucie. Za duża, za mało pod jajkami. Tyle, że 29er mają inną budowę, i te cm pod jajkami nie mają większego znaczenia. Po tygodniu jazdy moja za duża rama czasami wydawała się już za mała
Abermon Napisano 24 Maja 2016 Autor Napisano 24 Maja 2016 Wróciłem do sklepu. Właściciel wystawił rower na parking i mówi proszę jeździć ile trzeba Porobił zdjęcia pozycji, ocenił przekrok i wychodzi na to że 19 jednak jest ok. Co prawda przesiadka z 26 na 29 powoduje wytrzeszcz oczu ze zdziwienia "cóż to za traktor", mimo wagi 3kg w dół. Ale myślę że to kwestia przyzwyczajenia. Suma sumarum, reaction slt 29 zamówiony. Teraz trzeba podreptać ze dwa tygodnie z niecierpliwości i jak dobrze pójdzie cieszyć się jazdą. Minusem będzie rozstanie z moim compem ltd. Jak człowiek się przywiązuje do przedmiotów... Tapnięte z mojego Mate 8
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.