Skocz do zawartości

Stukanie w trakcie pedałowania

bpjl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

Temat stuków przy pedałowaniu przetacza się bardzo często przez forum jednak nie potrafię u siebie dojść o co chodzi. Otóż kiedy występuje stukanie? W głównie w trakcie pedałowania. Czasem jednak zdarza się ze dopiero jak przestane kręcić pojawia się pojedynczy stuk (który czuję w pedałach). Przy kręceniu do tyłu nic się nie dzieje.

Co ciekawe stuki występują tylko przy obciążeniu i tylko gdy rower jest "ciepły". Takie tam sobie kręcenie na stojaku nie owocuje żadnymi problemami dlatego trudno dokładnie wsłuchać się gdzie i co hałasuje. Co do ciepła to zauważyłem że w chłodne dni stukanie prawie się nie pojawia. Jednak gdy tylko jest ciepło to szlag mnie trafia. Nie wiem czy coś się rozszerza pod wpływem temperatury czy coś innego się dzieje.

Osobiście ze słuchu i "czucia w nogach" wydaje mi się ze sypie mi się wkład supporu. Nie chcę jednak wymieniać w ciemno jeśli miało by się okazać że problem jednak leży gdzieś indziej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...