OdiLV4 Napisano 22 Maja 2016 Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 Witam Pytanie odnośnie wymienionych w temacie tarcz, kieruję do osób które miały z nimi jakąkolwiek styczność, a nie bazują na niczym popartej teorii z szeroko rozumianego "internetu". Obecnie posiadam jeden z wymienionych modeli - G2CS, którego żywotność już się kończy. Z tego względu powoli rozglądam się nad drugim kompletem tarcz - trochę lepszych (przede wszystkim bardziej cichych, a tu i Ashima Airotor robiła już różnicę) i tu pytanie oraz prośba do was o podzielenie się swoimi opiniami. Dość mocno zaciekawiły mnie tarcze Accent Airplane, ale zasmucił mnie dopisek że nie nadaje się do downhill'u i freeride'u. Tylko dlaczego tarcza Ashimy, o takiej samej skali twardości (47 HRC) i prawie identycznym wyglądzie takiego dopisku już nie ma - zabezpieczenie sprzedających/producenta??? Co sądzicie?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 22 Maja 2016 Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 te powycinane tarcze to nadają się najwyżej na choinkę, lepiej kupić jakiegoś avida, bardzo dobre i niedrogie są HS1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OdiLV4 Napisano 22 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 te powycinane tarcze to nadają się najwyżej na choinkę Czy posiadasz którąś z wymienionych tarcz? Czy naczytałeś się o "super" HS1 i przedstawiasz niczym nie popartą opinie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 22 Maja 2016 Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 Dość mocno zaciekawiły mnie tarcze Accent Airplane, ale zasmucił mnie dopisek że nie nadaje się do downhill'u i freeride'u. Tylko dlaczego tarcza Ashimy, o takiej samej skali twardości (47 HRC) i prawie identycznym wyglądzie takiego dopisku już nie ma - zabezpieczenie sprzedających/producenta??? Może dlatego, że nikt normalny nie zamontuje takiej wylajtowanej wycinanki do rowerów "grawitacyjnych". Chyba to logiczne jest. Jeden z producentów tego typu tarcz nawet ograniczył średnicę bo były problemy. To są tarcze dla lekkich osób do XC i tyle na temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 22 Maja 2016 Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 Tak, posiadałem wszystkie wyżej wymienione tarcze, posiadałem i dość długo HS1. Także możesz spać spokojnie, moja wiedza jest poparta praktyką, nie teorią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.