WaldemarWaldemar Napisano 21 Maja 2016 Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 Witam wszystkich.Przeszukałem co nieco forum poczytałem wszystkie dyskusje które znalazłem, ale zakładam temat bo potrzebuje jednak pomocy. Przedział cenowy +/- 4000 choć wiadomo wolałbym mniej bo to nie mało dla mnie.Jak przeglądałem internety to zdecydowany byłem na Kross Level R bo zależy mi na takim na który mogę wsiąść przed zakupem. objeździłem sklepy i doszła opcja Unibike Expert model 2015 za 4000 lub model nowy za 4200. Nie powiem że sprzedawca innego sklepy bardzo mnie nakręcil na Kellys Thorx 10 Limited Edition bo naprawdę jego wyposażenie to kosmos w cenie 3600. W kolejnym sklepie wciskają mi Scott Aspect 710 model zeszłoroczny za 3200 ale oglądałem też modele tego roczne i nie wiem który by wybrać Aspect lepszy czy Scale gorszy. No i w grę wchodzi jeszcze Kross R7 może nawet R8 Pomóżcie proszę. Rower miałby służyć do zaczęcia przygody z maratonami, amatorskie XC. p.s. 190cm 90kg noga 87cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartezz Napisano 21 Maja 2016 Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 Wypowiem się tylko na temat jednego roweru. Kellys thorx 10 limited. Miałem okazję go obejrzeć i się przejechać. Jak dla mnie rower świetny żeby rozpocząć przygodę w maratonach. Ma w komplecie nawet spd. Można by pomyśleć tylko o późniejszej wymianie kół na lżejsze. Do tego wszystkiego wpadł mi w oko kolorystycznie - pomarańczowy. Ja mogę polecić ale zaznaczam że nie miałem okazji "poznac" Krossa, Unibike i Scotta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaldemarWaldemar Napisano 21 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 No właśnie ten kellys ... byłem na niego zdecydowany dopóki nie poczytałem tu o nim bardzo dużo złych opini no i nie pasuje mi że wsadzone są mega dobre części żeby zrekompensować kiepską ramę. Dlatego nie wiem co zrobić ale Thorx spadł na ostatnie miejsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 21 Maja 2016 Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 Jeśli myślisz o maratonach to zapewne prędzej czy później będziesz chciał robić upgrade osprzętu tak więc Aspecta bym odpuścił (brak taperowanej główki mocno ogranicza dostępność dobrych amorów pod 650b), Scale mimo gorszego osprzętu daje zdecydowanie lepsza bazę. Unibike Expert ma przyzwoity amor , bardzo dobre hamulce , ramę z taperowaną główką i zeszłoroczny model można wyrwać jeszcze za 3,4k http://sklep.k2rowery.pl/rower-unibike-expert-275-2015-p-1699.html (mają akurat 19' i 21") . Thorx poza korbą i przerzutką XT raczej niczym więcej nie kusi . Wybierałbym miedzy Scottem Scale (dobra baza do rozbudowy) a Unibike Expert (całościowo złożony z głową) , przy cenie 3,4k przychylałbym się ku Expertowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaldemarWaldemar Napisano 21 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 Dzięki i to bardzo lubię. Konkretna odpowiedź wiem na co zwrócić uwagę. Jeszcze tylko jak przy tym się ma Kross level R7/R8 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 21 Maja 2016 Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 Na + dla Krossa R7/R8 są obie sztywne osie , osprzętowo Expert wypada lepiej. W wypadku R7/R8 zdarzają się pewne nieścisłości względem amortyzatora , zamiast taperowanych rur sterowych pakują prostą z adapterem i nie mają manetki blokady na kierownicy (kilka takich przypadków było na forum poruszonych). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaldemarWaldemar Napisano 21 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 To jeszcze tylko jedno giant taloon jaki odpowiednik by był ? I czy warto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.