lockeylamora Napisano 21 Maja 2016 Napisano 21 Maja 2016 Cześć wszystkim, chciałbym zwrócić uwagę na to że w żadnym FAQ nie znalazłem informacji na nurtujące mnie pytania. I teraz społeczność i admini zadają jedno pytanie. Kim ty w ogóle jesteś? Jestem nowym użytkownikiem forum i roweru, niedawno kupiłem rower i się wkręcam w temat, szukam informacji na nurtujące mnie pytania i nie mogę nic znaleźć. Oto one:Kupiłem rower, dałem na niego jak dla mnie dużo, chce o niego dbać. - po jakiej ilości km przejechanych oddać rower do serwisu celem ustawienia i pierwszego przeglądu? - jestem wygodny i chce oddawać do serwisu mój rower jak często to robić? - na co zwracać uwagę w rowerze że coś trzeba zrobić? (jakie są objawy "choroby")? Pozdro!
cervandes Napisano 21 Maja 2016 Napisano 21 Maja 2016 Witaj w rodzinie. Popraw temat. Pierwszy przegląd masz w instrukcji zapisany, karcie gwarancyjnej. Co ile oddawać? Możesz raz na sezon. Zimą przegląd, smarowanie piast, itp. Oczywiście o czystość i smarowanie napędu musisz dbać sam, regularnie. Ogólnie to poświęć parę godzin i poczytaj w kilku działach trochę tematów, np napęd rowerowy, koła rowerowe, warsztat. Im więcej się nauczysz tym łatwiej będzie utrzymać rower w pełnej sprawności.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.