znanyRSL Napisano 20 Maja 2016 Napisano 20 Maja 2016 Serwus panowie Mam pewien problem ; Przy mocniejszym pedałowaniu ,gdy lewy pedał znajduje sie na dole , słychać pojedynczy strzał/trzask który rozchodzi się po ramie. Pedały z korbą rozkręcone,wyczyszczone i przesmarowane,sztyca z sterami również. Wszystkie śrubki dokręciłem,napęd wyczyszczony.Zero luzów. Jednak wszystko na nic.Co więcej , ten dźwięk zaczął się wydobywać po transporcie roweru ;o Dzień przed transportem rower nie wydawał żadnych dźwięków,wszystko hulało. rower przewoziłem dosłownie 10 km,był przyczepiony gumą do boku paki z blaszaka . Po transporcie od razu na niego wsiadłem , i zaczęło się . Rower jest prawie nowy , ma dopiero przejechane 800km. Ktoś jakieś pomysły jak go uciszyć?
zadra1965 Napisano 20 Maja 2016 Napisano 20 Maja 2016 Sprawdź naciag szprych , może jedna jest zbyt luźna i ociera na przecięciu z druga szprychą .Sprawdź zwłaszcza tylne koło.
cervandes Napisano 21 Maja 2016 Napisano 21 Maja 2016 U mnie strzelał wkład suportu, pękła zewnętrzna bieżnia łożyska. Zanim dotarł nowy wkład wkręciłem stary w takim położeniu aby pęknięcie było w nieatakowanym miejscu czyli tuż za samym dołem. Jeździłem tak ze dwa dni czy trzy i było ok. Drugie co może trzaskać, to pancerze. Poruszaj kierownicą delikatnie lewo prawo - czy to nie ten dźwięk?
znanyRSL Napisano 21 Maja 2016 Autor Napisano 21 Maja 2016 Zaraz zacznę wszystko po kolei sprawdzać i dam znać jakie efekty U mnie strzelał wkład suportu, pękła zewnętrzna bieżnia łożyska. Zanim dotarł nowy wkład wkręciłem stary w takim położeniu aby pęknięcie było w nieatakowanym miejscu czyli tuż za samym dołem. Jeździłem tak ze dwa dni czy trzy i było ok. Drugie co może trzaskać, to pancerze. Poruszaj kierownicą delikatnie lewo prawo - czy to nie ten dźwię Znalazłem winowajce - pancerze. Dzięki wszystkim
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.