Pawlixx Napisano 20 Maja 2016 Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Witam, tak jak w temacie. Młodszy brat nacisnął hamulec bez koła i klocki się zacisnęły przez co nie mogę włożyć tarczy. W internecie znalazłem, że powinienem rozepchać je śrubokrętem, mógłby ktoś powiedzieć dokładniej jak to zrobić, gdzie dokładnie włożyć śrubokręt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 20 Maja 2016 Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Aquilia to przecież mechaniki więc chodzi jeden tloczek więc sam powinien się cofnąć. Czyli masz hamulce hydrauliczne i to pewnie nie aquilia tylko auriga. Zobacz sobie wymianę klocków w hydraulikach , tam masz pokazane rozpychanie tloczkow , szajbajk też miał o tym filmik. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawlixx Napisano 20 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 @UP Hamulce to na pewno Tektro Aquila, jednak nie mam pojęcia jak umieścić koło, bo tarcza się po prostu nie mieści, jakieś rady dla laika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 20 Maja 2016 Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Wyjmij klocki z zacisku i wtedy zobacz jak to wygląda , może nadmierne wysuniecie spowodowało zablokowanie klocka o któryś z elementów zacisku. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 20 Maja 2016 Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 najpierw sprawdź czy gdzieś pancerz nie wyskoczył z przelotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budensyn Napisano 25 Maja 2016 Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 Jeżeli to faktycznie Aquila to odkręć śrubkę trzymającą linkę, powinno odpuścić. Potem sprawdź ułożenie pancerzy w przelotkach. Jeżeli nie odpuści, to coś jest nie tak z zaciskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi