Gość Napisano 20 Maja 2016 Napisano 20 Maja 2016 Hej, Dzisiaj przypadkiem zauważyłem na swojej ramie niepokojące "ślady" Chodzi mi o te pionowe czarne kreski wychodzące od miski, jest ich kilka zarówno na dole jak i na górze. Wyciąłem 1x1mm lakieru, niestety nie widać czy to pęknięcie czy nie. Dodatkowo nieco dziwne są te spękania lakieru powyżej, ciągną się przez całą jedną stronę główki. Co o tym sądzicie?
Kiciok Napisano 20 Maja 2016 Napisano 20 Maja 2016 Może to być tylko lakier, a może być grubsza sprawa... bez szlifu się nie dowiesz. Masz gwarancję na rower?
gtb Napisano 20 Maja 2016 Napisano 20 Maja 2016 Wybij miskę sterów i zobacz od środka główki , jeżeli kreski są identyczne wewnątrz wówczas masz pęknięcie.
Gość Napisano 20 Maja 2016 Napisano 20 Maja 2016 Gwarancja już dawno poszła, rama od Hexagona X6 i ma już 3 lata, zresztą w rowerze zostało wymienione wszystko więc nawet gdyby była to nie obowiązuje. Miska wybita, od środka i na krawędzi jest ok... ufff... Do zamknięcia
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.