Skocz do zawartości

[Rower] Jaką szose wybrać do 2000 zł

Onoda

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Chcę kupić pierwszą szosę do 2000 zł. Wiem że tego typów tematu na forum jest masa ale przeczytałem kilkadziesiąt i albo są stare i nieaktualne lub nie mają odpowiedzi, ewentualnie po prostu nie ma w nich nic pomocnego. Stąd moje pytanie, co na start do 2000 zł?

Myślałem nad:

Triban 520: https://www.decathlon.pl/rower-szosowy-triban-520-id_8322663.html

Kross Vento 1.0 2015: http://www.domenasportowa.pl/product-pol-54951-Kross-Vento-1-0-2015-Rower-szosowy.html?ceneo_spo=true

Merida Race 880-16: http://www.rowerymerida.pl/produkt106/race-880-16-rower-merida.html

Może być też jakaś używka, macie propozycję?

PS. Moja waga 82-85 kg, wzrost 175-180 cm

Napisano

Triban kosztuje 2200, ale rozumiem, że bierzesz te +200 pod uwagę od budżetu.

wzrost 175-180 cm

Ciekawy masz ten wzrost :D kurczysz się i rozciągasz zależnie od pory roku :) ?

Z tego co ja obczajałem wcześniej tylko i wyłącznie Triban 520. Najlepszy stosunek cena/jakość w budżecie do 2500-3000. W porównaniu do Meridy i Krossa ma lepszy osprzęt.

Z używek nie pomogę bo nie mam na oku żadnej, ale do 2000 sporo fajnych opcji było na allegro i olx. Ja osobiście wolałbym Tribana nowego mimo wszystko.

Napisano

Co do moich "parametrów" sposób w jaki to napisałem wynika raczej z tego iż nie jestem pewien ile mam dokładnie cm wzrostu i ile ważę a nie z kurczenia się. Aczkolwiek warto wspomnieć iż jestem dość młody, rosnę i prawdopodobnie dobije do ok.190 cm

Ale wspomnę iż obecnie celuję w 1. (to ważne w która) wersję Tribana 500 (używaną) na olx.pl. Można tam znaleźć w dobrej cenie odpowiednik Tribana 520 (bo to praktycznie to samo ale producent zmienił nazwy poszczególnym modelom.) w jakiejś dobrej cenie przy okazji z jakimś dodatkowym sprzętem bo sprzedawcy często dorzucają jakieś pedały SPD, uchwyty na bidony i liczniki. Oczywiście jeżeli zdecyduję się na zakup używki na początku dokładnie i osobiście ją obejrzę. :)

PS. Tak biorę +-200 zł pod uwagę.

Napisano

Wygląda bardzo dobrze - rama o klasycznym kształcie, najtańsza campa poza korbą i hamulcami (tektro nie są złe, a tej korby miche nie znam), Siodło też niezłe - bardzo fajna propozycja w tym budżecie. 

Napisano

NOWA SZOSÓWKA CARBON + CAMPAGNOLO - RAMA 52,55,58 (6183642501) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Nawet po normalnej cenie 2799 to dobry interes. Ciekawe czy faktycznie rama Made in Italy. 

Napisano

Od pewnego czasu noszę się z zamiarem kupna pierwszej szosy w okolicach 2000zł. Na 80% byłem zdecydowany na nowego Tribana 520, ale po waszej "włoskiej" propozycji z tego wątku znów naszły mnie wątpliwości :o czy rama 55  przy 180cm wzrostu z dostępnych powinna być najlepsza?

Napisano

cos wybrales? 

Używane Tribana 500 bo przy okazji za dobra cenę można wyrwać dodatkowe pedały SPD, koszyk na bidon, licznik a nawet widziałem ofertę z gratis lemondką :)     (Oczywiście starą wersję Tribana 500)

#EDIT: Chociaż nie kupuję jeszcze teraz ;) Jeszcze zbieram hajs, ale nadal jestem otwarty na propozycję innych szosówek, może coś mnie przekona :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...