Skocz do zawartości

[ustawki] jak ? kiedy ? i gdzie ?

Hellsing

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Proponowal bym system listy ,czyli :) jesli ktos chce jechac o takiej i takiej godzinie wpisuje go na liste (piszcie na gg 2559233 albo w temacie ,w poznjiejszym czasie bedziemy znac nawzajem swoje gy gy i bezproblemowo bedziemy sie umawiac) :) , problemem tylko pozostaje trasa wiec jeden z widniejacych na liscie molgby np. wytyczyc ciekawa trasa ( ja nie mam pojecia o trojmiejskich trasach ;p ) i to by bylo na tyle . Wy tez mozecie tworzyc takie listy :) tylko np. Gdy ja napisze ze termin ustawki to Wtorek , wy musicie napisac na Srode no zesz juz sie poplatalem sam ;p

16:00 Wtorek 4.09 Kasy przy molo

-Hellsing

• 3 lata później...
Napisano

Zbyt chaotyczny i mało precyzyjna pierwsza i niestety jedyna wiadomość założyciela wątku/pomysłu. Brak danych o tym, czym chce jechać, gdzie, jak długo, jakim tempem, to bardzo proste, a zarazem ważne dane.

• 3 miesiące temu...
Napisano

Zbyt chaotyczny i mało precyzyjna pierwsza i niestety jedyna wiadomość założyciela wątku/pomysłu. Brak danych o tym, czym chce jechać, gdzie, jak długo, jakim tempem, to bardzo proste, a zarazem ważne dane.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Siema , wie ktoś czy organizowane są jakieś ustawki po 3mieście?Szybsze tempo.Mały trening czy coś?Bo samemu nudno troszke a trasy mamy ciekawe.

Wiem tylko o ustawkach szosowych (weekendy) oraz ustawki ostrokolowe (które ostatnio mają tempo niemal zerowe)

Napisano

Nie tak ciężko, parę osób się zjedzie ;) Ja mógłbym być.

Któregoś roku mieliśmy mini zlot przed skandią, niby objazd trasy,

ale szybko przemieniło się w to w pełny spontan (czyt. pogubiliśmy się) ;)

Myślałem tez o mikro zlocie ludzi z mojej okolicy (~kilka-kilkanaście minut np), Ty Gdynia, to może blisko,

żeby się poznać i zawsze mieć potem z kim pojeździć;)

Napisano

Dopisuję się. Obecnie z Redy, wcześniej z Gdyni.

Jeździmy sporo po rumsko-redzkich lasach. Jaaaakie tam górki fajne ;)

jesli chodzi o tamte lasy to udalo mi sie pobladzic troche i to by bylo na tyle. przewodnik by sie przydal :)ja wczoraj po lasach oliwsko-karwinskich :teehee: troche posmgalem. tak ze o 1 (dzis noca) dotarlem do domu. rewelacja sie jezdzi o tej porze.

ok to o ktorej jutro i gdzie meeting? jak ludzie z gda sop i gdy to proponuje sopot. a jak gdy i male trojmiasto to proponuje gdynia/rumia :D

Napisano

Generalnie offtop się robi, więc może by wydzielić nowy temat o minizlocie i tam przenieść rozmowy.

Bo zakładam, że nie wszystkim pasuje jutro, czy choćby w najbliższych dniach i że nie wszyscy

zdążą to przeczytać. Jak chcesz jechać w 3 osoby gdzieś, to się dogadajcie, a jak ustawka,

to dajmy szansę wszystkim. No, Flash, to chyba na następną ustawkę dopiero zdąży, co Flashu :)?

Ok, rozmowę o ustawce przenosimy do gotowego już tematu, TU :(

Coby miejsca w internecie zaoszczędzić :)

Napisano

Jestem chętny, gotowy....z miłą chęcią przyjadę na ustawkę MTB. Dla statystyk podam że jestem z Gdańska ale pasuję mi każdy rejon. Najwyżej dojadę pociągiem lub autem. Samemu jeździ się do d....y :(

Napisano

Dziękujemy Bierze, jak widzicie, cała dyskusja została podpięta, a w "bikerach z trójmiasta" już nie śmiecimy.

Mi też pasuje cały region, dojadę rowerem ;] Byleby nie o 7 rano i nie w środku miasta :(

Z tym, że na większą ustawkę będę bardziej gotów za parę dni chociaż.

Napisano

No to w tej chwili jest nas 5-6,ale pewnie jeszcze sie znajdzie pare osób. Za pare dni można by sie pierwszy raz gdzieś ustawić.Burza mózgów co do tras pozwoli nam wytyczyć fajne,dłuższe sciezki :(

Napisano

Wiadomo, że nie będziemy pędzić na zabój, bo przy tej temperaturze to niezbyt ciekawe.Z tempem pewnie się dopasujemy.

Co do tras można by powiązać trasy maratonów ( Eska Gdynia/Skandia Sopot/Gdansk ) zaczynając powiedzmy z Rumii.

Napisano

ja proponuje zaczac juz od tego weekendu ;) mozna sie na razie powloczyc co jakis czas mocniej pociagnac noga ;) wazne zeby to bylo po lasach - cien, świeże powietrze itd ;) moze ktos ma jakas fajna trase i chcialby sie nia pochwalic ;) to o ktorej jutro pasuje? do poludnia czy godziny popoludniowe?

hmm. wszystko byloby pieknie i idealnie gdyby nie newmeteo:

http://new.meteo.pl/um/php/meteorogram_id_um.php?ntype=0u&id=1878

wiec chyba ustawke trzeba bedzie przelozyc w terminie a weekend przemeczyc na trenazerze ;)

Napisano

kurde...a ja chwilowo bez roweru...

Swoją drogą, w taki upał to wolę o 5.00 rano śmigać, niż w ciągu dnia (no ale ja do końca normalna nie jestem...).

Całkiem fajnie jest na odcinku czarnego szlaku od Redy w stronę Gdyni.

Na pierwszych 12km super - same podjazdy i zjazdy. Po 10km mieliśmy chyba jakieś 300m przewyższeń, średnie nachylenie trasy 6-7%, max. 17%... praktycznie zero płaskiego. Później nico się wypłaszczyło, później jeszcze bardziej i tak wylądowaliśmy w Wiczlinie. Wróciliśmy znów lasami, a od Chyloni asfaltem.

Łącznie 53km, ok. 760m przewyższeń. Jestem trochę zawiedziona tym odcinkiem czarnego szlaku. Od Redy jest super, ale potem ot taka wycieczka krajoznawcza...

Napisano

kurde...a ja chwilowo bez roweru...

Swoją drogą, w taki upał to wolę o 5.00 rano śmigać, niż w ciągu dnia (no ale ja do końca normalna nie jestem...).

mi tam upaly az tak nie przeszkadzaja...zawsze marzylo mi sie w takim skwarze posmigac na szosowce...po Hiszpani :D

a tak to w lesie sie skryjesz i jest ok. Tylko trzeba duzo pic...to sie z czlowieka taka studnia bez dna robi w taka pogode :P

Całkiem fajnie jest na odcinku czarnego szlaku od Redy w stronę Gdyni.

Na pierwszych 12km super - same podjazdy i zjazdy. Po 10km mieliśmy chyba jakieś 300m przewyższeń, średnie nachylenie trasy 6-7%, max. 17%... praktycznie zero płaskiego. Później nico się wypłaszczyło, później jeszcze bardziej i tak wylądowaliśmy w Wiczlinie. Wróciliśmy znów lasami, a od Chyloni asfaltem.

Łącznie 53km, ok. 760m przewyższeń. Jestem trochę zawiedziona tym odcinkiem czarnego szlaku. Od Redy jest super, ale potem ot taka wycieczka krajoznawcza...

mozna sie kiedys bujnac, ja tych Redzkich lasow za bardzo nie znam. Czasem sobie asfaltem podjezdzam droga ktora zaczyna sie kolo cmentarza i prowadzi az do Nowego Dworu Wejherowskiego (czy jakos tak)

ps.a co sie stalo z rowerem? Na ostrym dyzurze? :)

Napisano
ps.a co sie stalo z rowerem? Na ostrym dyzurze? :P

Na serwisie...można powiedzieć. Może dam radę jutro odebrać.

Ale zanabyłam nowy i będzie we wtorek (mam nadzieję).

Piękny nowy Cube Ltd CC. Chyba nie doczekam wtorku :D

Ja dopiero od niedawna mieszkam w Redzie, ale rumsko-redzkie lasy są duże, mocno górzyste i totalnie kapitalne :) I takie bardziej, hmmm...dzikie. Bo sopocko-oliwskie to takie rozdeptane, rozjeżdżone...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...