Skocz do zawartości

[Rower] Jaki rower gorski wybrac ?

Buniek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, 

Tak jak w temacie . Rozwazam zakup mojego pierwszego roweru . Jazda raczej po lesie , czasem miasto ,piach itp. Moj budzet wynosi ok 2tys zl. Duzo przegladalem ofert i w oko wpadly mi modele Krossa. po analizie modeli stanelo na 2 Kross Hexagon R8 2016 vs Kross lever R2 2015 . ktory lepszy ? inne propozycje do 2 tys ? Bardzo prosilbym o pomoc 

Z gory dziekuje 

Napisano

bardzo bym prosil o wskazowke gdyz sezon juz w pelni i chcialbym tez zaczac swoja przygode rowerowa. a nie chce podjac zlej decyzji przy zakupie, gdyz wiem ze ten rower ten bedzie musial posluzyc mi kilka sezonow

czy moze level r2 2016 gdyz znalazlem do 2 tys zl ?

• Mod Team
Napisano

Hexagon ma lepiej skonfigurowany napęd ( 27 biegów w porównaniu z 24 obu Leveli) oraz lepsza tylną przerzutkę ( co akurat niewiele daje z oferowanymi manetkami). Level jest nieco lżejszy i ma bardziej sportową charakterystykę. 

Rzuć okiem na Northtec

http://allegro.pl/polski-rower-northtec-gravity-al-27-5-2016-i6185187195.html

Za 2k niestety nie dostaniesz super osprzętu na super ramie. 

Napisano

zdaje sobie sprawe ;) ale poki co taki mam budzet i po prostu chce wybrac najlepsza dostepna opcje w tych pieniadzach. 

Napisano

Dzieki wielkie wszytskim za pomoc. Prawdopodobnie stanie na ROMET RABLER 27,5 3.0 . Czy rozmiar 19 bedzie odpowiedni dla mnie przy 185cm i dlugosc wew nogi do pachwiny wynosi ok 86-87cm 

Napisano

Dla przekroku 19" jest optymalne , ale Rambler ma stosunkowo krótką ramę , tak więc pozycja na rowerze jest bardziej wyprostowana. Dobrze byłoby się przymierzyć bo może się okazać , że 21" będzie bardziej ci pasować.

Napisano

Hexagon ma lepiej skonfigurowany napęd ( 27 biegów w porównaniu z 24 obu Leveli) oraz lepsza tylną przerzutkę ( co akurat niewiele daje z oferowanymi manetkami). Level jest nieco lżejszy i ma bardziej sportową charakterystykę. 

Rzuć okiem na Northtec

http://allegro.pl/polski-rower-northtec-gravity-al-27-5-2016-i6185187195.html

Za 2k niestety nie dostaniesz super osprzętu na super ramie. 

jak dla mnie rower bdb

zrobilem na nim 2,5kkm od ubieglego roku

niestety nie widzial gor,tylko roztoczanskie tereny

pola,lasy

dla mnie rower na 6tke

mam konfiguracje deore\pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...