Skocz do zawartości

[opony] VREDESTEIN Perfect Xtreme - opinie

provid

Rekomendowane odpowiedzi

W czasach nadmiernych ostrzeżeń o papierowych Schwalbe i marnej jakości Continental (co użyszkownik, to opinia) szukam informacji na temat tych opon VREDESTEIN Perfect Xtreme.

Macałem je w sklepie i zrobiły na mnie piorunujące wrażenie ! Porównywałem również (na ile tylko mogłem łapiszczami moimi) z Marathon Mondial Evo DD oraz Marathon Plus i przyznam, że Schwalbiaki kiepsko wyglądały.

Vredoty - bo tak je czule nazwałem ;) zrobiły na mnie bardzo dobre pierwsze wrażenie i rozważam ich zakup. Przeznczenie - rower na dojazdy do pracy 40-80 km dziennie. 

Wagowo wypadają lepiej niż opony od Hansa S., wygląd również mi się podoba, cena jest lepsze niż Marathony Plus dlatego chciałbym jakichś informacji uzyskać, jeżeli ktoś ich używa ;)

Wprowadziliśmy Vredesteiny niedawno do oferty i nie mieliśmy jeszcze reklamacji, że nowa opona po założeniu na obręcz jest krzywa, albo ma jakieś wady. Tymczasem "wiodący producenci" regularnie zaliczają wpadki. Technologia antyprzebiciowa w modelu Perfect Xtreme jest zbliżona bardziej do Schwalbe Marathon Plus niż Mondiali z serii Evo, które to Mondiale będą trochę lżejsze. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...