pawel_pr Napisano 4 Września 2006 Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Na początku mialem w rowerku zamontowane przerzutki i manetki sram 7.0 i wszystko bylo ok, ale gdy zmienilem je na shimano zaczął się problem z regulacją tylnej przerzutki. Zamontowane są manetki shimano alivio, a tylna przerzutka to shimano deore. Mam problem z precyzyjną regulacją tylnej przerzuki, niby działa, ale nie tak jak sie tego oczekuje. Problem polega na tym że gdy wyreguluje przerzutke tak aby dobrze zmieniała biegi w dół, to jest problem ze zmianą w góre (musze "podciągać" nieco ponad "kliknięcie"). Nie wiem co jest tego przyczyną, być może pancerzy bo zostały stare po zestawie sram 7.0 . Jak możecie to doradzcie coś, może zmiana jeszcze jakiś komponentów jest potrzebna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
solti Napisano 4 Września 2006 Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Wymień pancerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
celofan Napisano 4 Września 2006 Udostępnij Napisano 4 Września 2006 W moim rowerze działo się to samo. Wymieniłem pancerze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 4 Września 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Jak świat światem stoi tak i zasada ta panuje od dłuższego czasu. Przy wymianie przerzutki obojętnie czy to tylna czy przednia wymieniajmy pancerze. To samo tyczy się hamulców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik22 Napisano 4 Września 2006 Udostępnij Napisano 4 Września 2006 ja proponuje rozkręc kolego to cale czyli wyciągnij linke z pancerzy i ją posmaruj smarem i powsadzaj jak bylo to pomoglo mi a jesli bendziesz kupowal nowe pancerze to i linke kup bo stare sie nie wygodnie wklada:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.