cicikrzysiek Napisano 17 Maja 2016 Napisano 17 Maja 2016 Witam Panowie bardzo bym prosił o pomoc, jestem tutaj nowy. Kupiłem opony jak w opisie, sprzedawca powiedział że mam na nie 2 lata gwarancji. Po przejechaniu 40 km tylna opona pękła (jak widać na załączonym zdjęciu). Czy mogę ją reklamować z tego powodu?
rzezniol Napisano 17 Maja 2016 Napisano 17 Maja 2016 Pękałą czy może jednak została rozcięta ? Pozdrawiam
cicikrzysiek Napisano 17 Maja 2016 Autor Napisano 17 Maja 2016 pękła podczas jazdy. czy myślisz że ją specjalnie rozciąłem?? bo nie rozumie .. czy to jest podstawą reklamacji?
rzezniol Napisano 17 Maja 2016 Napisano 17 Maja 2016 Rozcięcie nie jest podstawą reklamacji a na zdjęciu tak to właśnie wygląda. Nie twierdzę ze rozciąłeś celowo ... szkła po drogach leży około mnóstwo, mogłeś nawet o tym nie wiedzieć. Pozdrawiam
Mod Team Pixon Napisano 17 Maja 2016 Mod Team Napisano 17 Maja 2016 Jak dla mnie ewidentne rozcięcie po najechaniu na coś ostrego. Szczególnie, że jest to na klocku, gdzie guma jest grubsza i twardsza, stąd wniosek że i bardziej wytrzymała. Sprawa przesądzona, szykuj pieniądze na nową oponę.
cicikrzysiek Napisano 17 Maja 2016 Autor Napisano 17 Maja 2016 a mam jeszcze pytanie jak sprawdzic date produkcji tej opony? jest to wyraźnie napisane czy trzeba jakis kod rozkodowac? w chwili obecniej nie wiem jak to wyglada bo nie mam dostepu do opony.. Jezeli opona jest "stara" to czy wtedy to podlega gwarancji? Dziekuje za odpowiedzi
Mod Team Pixon Napisano 17 Maja 2016 Mod Team Napisano 17 Maja 2016 Zastanów się. Opony samochodowe często z przed dwóch lat i więcej są wyprzedawane z dużo niższą ceną. Ktoś kupuję taką oponę świadomie, ze jest ona ze starszego rocznika za chwilę miałby składać reklamację, że kupił w 2016 roku oponę wyprodukowaną w 2014? Coś tu nie gra.
Kiciok Napisano 17 Maja 2016 Napisano 17 Maja 2016 Z reguły gwarancje masz na wady fabryczne, a to ewidentnie jest uszkodzenie mechaniczne...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.