Skocz do zawartości

[opony] KELLYS SUBURBAN 26x2,0 pęknięta po 40 km

cicikrzysiek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Panowie bardzo bym prosił o pomoc, jestem tutaj nowy.

Kupiłem opony jak w opisie, sprzedawca powiedział że mam na nie 2 lata gwarancji. Po przejechaniu 40 km tylna opona pękła (jak widać na załączonym zdjęciu). Czy mogę ją reklamować z tego powodu?

post-196927-0-44413800-1463468079_thumb.jpg

Napisano

Rozcięcie nie jest podstawą reklamacji a na zdjęciu tak to właśnie wygląda.

Nie twierdzę ze rozciąłeś celowo ... szkła po drogach leży około mnóstwo, mogłeś nawet o tym nie wiedzieć.

Pozdrawiam

• Mod Team
Napisano

Jak dla mnie ewidentne rozcięcie po najechaniu na coś ostrego. Szczególnie, że jest to na klocku, gdzie guma jest grubsza i twardsza, stąd wniosek że i bardziej wytrzymała. Sprawa przesądzona, szykuj pieniądze na nową oponę.

Napisano

a mam jeszcze pytanie jak sprawdzic date produkcji tej opony? jest to wyraźnie napisane czy trzeba jakis kod rozkodowac? w chwili obecniej nie wiem jak to wyglada bo nie mam dostepu do opony.. Jezeli opona jest "stara" to czy wtedy to podlega gwarancji?

Dziekuje za odpowiedzi 

• Mod Team
Napisano

Zastanów się. Opony samochodowe często z przed dwóch lat i więcej są wyprzedawane z dużo niższą ceną. Ktoś kupuję taką oponę świadomie, ze jest ona ze starszego rocznika  za chwilę miałby składać reklamację, że kupił w 2016 roku oponę wyprodukowaną w 2014?

Coś tu nie gra.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...