Onoda Napisano 16 Maja 2016 Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Witam! Wiem że ten temat był już wałkowany masę razy ale i tak spytam. Czy przy wadze 85 kg i wzroście 175-180 cm (nie wiem ile dokładnie wzrostu) jestem w stanie jeździć rowerem szosowym? Jeśli tak to jaki na początek, jakie części? Chciałbym aby cena nie wykraczała daleko za próg 2000 zł. Rower może być używany, o ile jest w dobrym stanie rzecz jasna. Liczę na waszą pomocą w spełnieniu jednego z moich marzeń jakim jest pokonywanie długich tras i stałe treningi na rowerze szosowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 16 Maja 2016 Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 W kwietniowym Bikeboardzie jest test ,, pierwszych " szosówek . Podstawowe modele nieco ponad 2 tyś . Może coś znajdziesz dla siebie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 16 Maja 2016 Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Rowery szosowe wcale nie są bardziej delikatne od rowerów górskich. 85kg to żaden problem. Jeśli chodzi o sprzęt używany, musisz posiedzieć na portalach aukcyjnych i ogłoszeniowych. Z nowych wart zainteresowania jest chyba tylko Triban 520 z Decathlonu. Za 2200zł dostajesz węglowy widelec i napęd oparty w dużym stopniu o Sorę. U innych producentów nawet wydając więcej dostaniesz widelec aluminiowy i napęd pod tytułem Claris lub, nie daj Boże, Toruney. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kforum1 Napisano 16 Maja 2016 Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Ja jeżdżę na szosówce od niedawna a mam 88kg i 183cm więc spokojnie,da się )) Ramy w zależności od producenta dopuszczają wagę 90-120kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Onoda Napisano 16 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Dziękuję wszystkim za odpowiedź, bardzo mi pomogliście! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michur Napisano 18 Maja 2016 Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Żadna waga nie jest problemem jeżeli nie będziesz obcierał brzuchem o ramę w dolnym chwycie Ja zacząłem śmigać na szosie od 1 kwietnia zaczynając z 95kg/183cm, poza zadyszką i bólami kończyn nic złego się nie działo. Teraz mamy 18 maj a mi waga pokazuje 85kg, wszystkie spawy na ramie całe więc redukcja udana bez większych zniszczeń szosy. Co do drugiej części Twojego pytania to sobie odpuszczę bo sam jestem początkujący a za swoją kolarkę dałem ledwo 700zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 18 Maja 2016 Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 kilka propozycji: 1. http://allegro.pl/rower-szosowy-merida-na-ramie-56cm-kola-28-po-serw-i6181739055.html 2. http://allegro.pl/raleigh-team-aluminiowa-szosowka-klamkomanetki-i6181796264.html 3. http://allegro.pl/nowa-szosowka-carbon-campagnolo-rama-52-55-58-i6183642501.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.