Arxas Napisano 16 Maja 2016 Napisano 16 Maja 2016 Ostatnio dorwałem stary rower dziewczyny, który wyposażony jest w przerzutkę tylną Sachs oznaczoną jako 5000 oraz manetkę typu grip shift opisaną jako 7s. Przerzutkę udało mi się doprowadzić do stanu używalności, jednak manetka działa tak, jakby chciała a nie mogła. Chętnie zmieniłbym ją na coś nowszego, jednak nie jestem do końca pewny jaki zamiennik się sprawdzi. Z tego co udało mi się znaleźć, to manetki Sram powinny być kompatybilne ze względu na fakt, iż Sram wykupił Sachs. Informacja ta jednak dotyczyła piast planetarnych i nie wiem, czy to samo odnosi się do zwykłych przerzutek zewnętrznych. Czy ktoś z Was posiada wiedzę w tym temacie?
Ychu Napisano 16 Maja 2016 Napisano 16 Maja 2016 Obstawiał bym że to jest system shimano bo na ogół to on występuje. Najlepiej jak byś miał możliwość sprawdzenia na pożyczonej manetce itp. Możesz też rozebrać tą i może coś z tego będzie. Wystarczy chwila szukania w internecie : http://www.bikerecyclery.com/nos-sachs-5000-rear-derailleur-short-cage-1990s/ It indexes with Shimano or Sachs shifters.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.