MarekVet Napisano 16 Maja 2016 Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Witam Posiadam unikatową kolarzówką polskiego producenta rowerów Lucjana Jarząbka. Niestety niewiele udało mi się znaleźć informacji na temat tej wytwórni . Kolarzówka jest na drewnianych obręczach i wygląda przepięknie. Odrestaurowywałem ja ponad rok i wydałem mnóstwo pieniędzy po to aby była zgodna z oryginałem. Brakuje siodełka które staram się zdobyć i nie założyłem jeszcze łańcucha. Czy może mi podpowiedzieć i za ile mogą ja sprzedać i gdzie ewentualnie mogę szukać kupca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 16 Maja 2016 Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 (edytowane) Rower faktycznie piękny, ale czy jesteś pewien, że te koła (ew. czy te hamulce) są do tego roweru? Bo jak sobie wyobrażam jazdę na nim i te klocki hamulcowe trące po wypolerowanym drewnie, to chyba bałbym się dotknąć klamek i hamowałbym obcasami. Ja bym to raczej widział z aluminiowymi kołami z szytkami A jak drewniane obręcze, to hamulec dociskowy do opony (do szosowego raczej nie najlepsze rozwiązanie) Edytowane 16 Maja 2016 przez Garlock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekVet Napisano 17 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 Witaj, Rower jest w 100% zgodny o oryginalem . Hamulce wygladają może nieco dziwinie ale popatrz na stare rowery Kamińskiego . POzdrawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 22 Maja 2016 Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 Cudo ten Jarząbek, dobra robota. Nie wystawiałeś go czasem dzisiaj na retroroweriadzie w Poznaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekVet Napisano 23 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Witam, nie wystawiałem ale cieszę się że się podoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_rowerowy Napisano 23 Maja 2016 Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Piękny rower, długo zajęło Ci kompletowanie go ? Pytam, bo sam zastanawiam się nad rozpoczęciem przygody z renowacją/odnawianiem rowerów. Pozdrawiam, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekVet Napisano 23 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Piękny rower, długo zajęło Ci kompletowanie go ? Pytam, bo sam zastanawiam się nad rozpoczęciem przygody z renowacją/odnawianiem rowerów. Pozdrawiam, Paweł Rower był kompletny ale w opłakanym stanie (zdjęcia poniżej). Niestety siodełko nie zachowało się i opony sparciały . Reszta wygladała ja na fotkach. Generalnie jest to kosztowna impreza ale daje dużo radości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 23 Maja 2016 Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 To jest ten sam rower? Bardzo dobra robota Jeśli można wiedzieć to ile mniej więcej kosztowało doprowadzenie do takiego stanu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzych0 Napisano 24 Maja 2016 Udostępnij Napisano 24 Maja 2016 Jak się zobaczy zdjęcia sprzed renowacji to efekt końcowy robi jeszcze większe wrażenie. Sporo pracy Cię to musiało kosztować, aż żal sprzedawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekVet Napisano 24 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Maja 2016 Koszt dporowadzenia do tego stanu około 2000 pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_rowerowy Napisano 24 Maja 2016 Udostępnij Napisano 24 Maja 2016 2 tyś. to ogromny jak na moje możliwości koszt ;p Ale w takim razie teraz pewnie jest wart z kilka tysięcy, widziałeś gdzieś na internetach aukcje, gdzie były sprzedawane podobne rowery ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 24 Maja 2016 Udostępnij Napisano 24 Maja 2016 około 2000 pl Tylko? Myślałem że doprowadzenie do takiego stanu kosztuje znacznie więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crisso Napisano 30 Maja 2016 Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Witam, ogromny szacunek za cierpliwość i włożoną pracę !!! Rower jest po prostu przepiękny. Co do kosztów renowacji - te 2000 zł to rzeczywiście nie jest dużo. Tyle mniej więcej kosztowała mnie renowacja Rometa Sport z 89 roku z wykorzystaniem części "new old stock". I faktycznie - poważnie zastanowiłbym się nad jego sprzedażą, przynajmniej w ciągu najbliższych kilku lat. Jak się rozejrzysz po aukcjach, to ciężko jest sprzedać ZZR Jaguara lub Huragana z podobnych lat w cenie wyższej niż 1000 - 1500 zł (oczywiście mówimy o egzemplarzach odnowionych "igła", tak jak Twój). Co prawda Twój egzemplarz jest zupełnie wyjątkowy (producent, rocznik, drewniane koła itp.) ale nie spodziewałbym się, żebyś znalazł pasjonata, który byłby gotowy za niego zapłacić więcej niż 2 000 - 3 000 tysiące złotych. Zdecydowanie polecałbym dokończenie prac (siodełko, napęd, osprzęt) i schował go głęboko traktując jako długoterminową inwestycję. Jeszcze raz gratulacje !!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekVet Napisano 30 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Dzięki Świeżak za słowa uznania. Roweru nie planuje sprzedawać ale chciałem się zorientować jaką może mieć wartość. Rower należał do mojego dziadka i ojca wiec jest dla mnie istotny i sentymentalny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 22 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 pytanie , jaki jest jego rocznik? ile wyprodukowała fabryka i jaka jest jego historia? Szacun - piknie, piknie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek.jj.7 Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Ciekaw jestem czy producent tego roweru to jakaś moja rodzina, mam to samo nazwisko Wysłane z mojego m2 note przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciejka. Napisano 8 Października 2016 Udostępnij Napisano 8 Października 2016 Jestem pod wrażeniem. .... super renowacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi