Jusytka Napisano 4 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2016 Super! Taka zmiana musi być motywująca! A dieta tez tu grała rolę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michur Napisano 4 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2016 Zdecydowanie dieta odegrała ważną rolę. Przez ostatnie kilka lat odżywiałem się jak typowy polski facet (chleb, ziemniaki, mięso,zupa etc.) W grudniu 2015 ważyłem 99kg przy wzroście 182 więc już spora otyłość. Trochę poczytałem w necie i stosuję dietę niskowęglowodanową. Nie jest tak restrykcyjna jak jak CKD czy katogeniczna bo dziennie ok 150g ww przyjmuję, reszty nie liczę, jem to co lubię. 20 kilka lat jedzenia chleba, kanapeczek, pół talerza ziemniaków i nagle to wszystko zniknęło, tu był pies pogrzebany. Co jem? -mnóstwo jaj -wszystkie rodzaje mięs -ryby -ogromne ilości warzyw(600-800g dziennie) -tłuszcze(oliwa, smalec wieprzowy, smalec kokosowy) Dieta jest bardzo ciekawa i robi wrażenie na obserwatorach, jak inni domownicy widzą kiedy z rana sobie smażę pętko kiełbasy z cebulką i 4 jajkami to się za głowę łapią, że od takiego jedzenia można tracić tłuszcz. 4-5l wody, bardzo często z koncentratem izo-hipotonicznym bo czysta to mi tylko wódka smakuje. Ostatnio badania robiłem i wszystko w normie, a był czas że już serce nierówno biło jak ważyłem +95. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusytka Napisano 4 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2016 Moi rodzice stosowali kiedyś dietę Kwaśniewskiego, trochę podobna do Twojej, mało węglowodanów, zero cukru, za to tłuszcz bez ograniczeń, dużo jaj, warzyw. Też schudli i poprawiły się im wyniki. To mit by wystrzegać się tłuszczu w diecie. Najbardziej nam cukier szkodzi, no i biała oczyszczona mąka i jej przetwory. U Ciebie na sukces złożyło się kilka rzeczy i tak przy prawidłowym odchudzaniu być powinno... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 4 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2016 ja się opaliłem hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusytka Napisano 4 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2016 To opalanie zdradliwe jest, bo spodenki się odznaczą i potem trudno to wyrównać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maku1980 Napisano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 No jeżdżę na co dzień autem, ale niezbyt długo, max 10 minut, a moje miasto nie jest mocno zanieczyszczone, ciągle wieją wiatry od morza, a dookoła lasy. Rowerem od razu uciekam tam gdzie najbardziej zielono, choć ścieżek rowerowych mamy w mieście rekordową ilość, jednak rozpędzić się na nich nie sposób Tak sobie myślę, że ja faktycznie mieszkam e jakimś rowerowym raju Co do eldorado rowerowego to zapraszam do Jaworzna Artykuł z 2010r trochę mało już aktualny http://jaworzno.naszemiasto.pl/artykul/jaworzno-fundusze-europejskie-na-wyciagniecie-reki,503696,art,t,id,tm.html Ścieżki w 70% prowadzą lasami łąkami pozostałe 30% wzdłuż dróg asfaltowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Moj wygląd zmienił się bardzo. Przez kilka lat schudłem z wagi 94 kg do 68 kg przy wzroście 178 cm. Mam 42 lata i czuję się teraz świetnie. Obecnie staram się utrzymywać wagę 69-71 kg. Tkanka tłuszczowa ok 15-17% . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maku1980 Napisano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Moj wygląd zmienił się bardzo. Przez kilka lat schudłem z wagi 94 kg do 68 kg przy wzroście 178 cm. Mam 42 lata i czuję się teraz świetnie. Obecnie staram się utrzymywać wagę 69-71 kg. Tkanka tłuszczowa ok 15-17% To widzę że mnie też czeka spadek wagi Wzrost ten sam waga w tej chwili 75kg. I trzyma się - był okres kiedy ważyłem 72kg ale na twarzy było widać niedowagę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nemo2009 Napisano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Przez kilka lat schudłem z wagi 94 kg do 68 kg przy wzroście 178 cm. Wzrost ten sam waga w tej chwili 75kg. I trzyma się - był okres kiedy ważyłem 72kg ale na twarzy było widać niedowagę Prawidłowa waga zależy też od grubości kości Przy tym wzroście od 61 kg do 67 kg.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusytka Napisano 7 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Nie przesadzacie trochę? Według mnie przy wzroście 178 - waga 61 - 65 kg to raczej niedowaga i oznacza chudość, która mi osobiście się nie podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maku1980 Napisano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Według jakiegoś kalkulatora BMI dla 178cm prawidłowa waga jest w zakresie 59-78kg. Jak dla mnie 72 było już za mało za bardzo widać było to na twarzy brzucha raczej nie mam - a jak patrzyłem w lustro to takiego niedożywionego trola widziałem Sądzę że aktualna waga jest OK Można by jeszcze zabrać z brzucha trochę i przenieść na twarz i ręce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nemo2009 Napisano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 przy wzroście 178 - waga 61 - 65 kg Tak, jest to prawidłowa waga dla mężczyzn nie uprawiających sportu wyczynowo.Niedowaga występuje (przy cienkiej kości) przy wadze poniżej 58 kg. Ja osobiście wolę popatrzeć na obecną prezydentową Dudę, niż na przeszłą Komorowską. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inforobert Napisano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 BMI to pic na wodę. Ja mając 175cm wzrostu dużo lepiej się czułem z wagą 75kg niż 69kg. Kalkulator przy 175cm wzrostu uznaje że 63kg to norma Moim zdaniem to szkielecik. Sprawa druga to waga nie odzwierciedla ilości tłuszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.