Tomi Napisano 3 Września 2006 Napisano 3 Września 2006 Witajm serdecznie, czy jest ktoś z Lubina? Tomi
bucho Napisano 4 Września 2006 Napisano 4 Września 2006 Ja jestem z lubina. Jezdze glownie po lasach w strone mleczna i koźlic. Dysponuje w sumie dokładna mapa okolic lubina. Obejmuje: Nowe miasteczko na Pn-Zach. , Woroniec Pn-Wsch, Ścinawa Pd-Wsh, Gromadka Pd-Zach. ( to sa wieksze miejscowosci znajdujace sie w rogach mapy ) . Mapa z podziałka 1:75000. Oraz stara mape wojskowa ( z lat 70 ale dokładna)
Gość BarteX88 Napisano 4 Września 2006 Napisano 4 Września 2006 Ja jestem z Legnicy ale w sumie to niedaleko i mógłbym dołączyć do jakiejś (lubińskiej) grupki Czekam na propozycje
roge Napisano 17 Września 2006 Napisano 17 Września 2006 Czy naprawdę nie ma tutaj nikogo więcej z Legnicy i okolic? W mieście widać sporo fajnych rowerów, a na forum cisza...
Gość BarteX88 Napisano 18 Września 2006 Napisano 18 Września 2006 Czy naprawdę nie ma tutaj nikogo więcej z Legnicy i okolic? W mieście widać sporo fajnych rowerów, a na forum cisza... Ja znam jeszcze jedną osobę, jeździ na Treku. W sumie to racja po Legnicy kilkanaści fajnych rowerów śmiga, ale niektórzy są tylko przejazdem zwłaszcza szosowcy.
bucho Napisano 29 Września 2006 Napisano 29 Września 2006 http://www.lubin.pl/?n=76&opt=v&id=35166 a wy mowicie ze nie ma ludzi jezdzacych na roweruch w lubinie http://www.lubin.pl/?n=203&id=273 to link do filmika z parady z tego co wiem to w zeszlym roku bylo kolo 70 osob wiec lubin pod wzgledem rowerkow sie rozwija. ja w tej paradzie bralem udzial i w sumie mozna powiedziec ze kolo 50 ludzi traktowalo rowery juz bardziej powaznie ( tzn spdki stroje rowerowe kaski itp ) kilku z nich juz widzialem na imprezach organizowanych w lubinie ( min maraton 24 godzinny, maraton ziemi lubinskiej itp). wiecej informacji na temat imprez w lubinie albo na stronie www.lubin.pl albo na stronie najbardziej zorganizowanej grupy http://www.biker-mtb.com/ ja osobiscie jak z kims gadam kto jezdzi zawsze polecam to forum zawsze w grupie razniej
Woo Napisano 3 Października 2006 Napisano 3 Października 2006 Ja jestem z Lubina. Jeżdżę i po lasach i po asfalcie. Ogólnie w każdym kierunku w okolicach Lubina. Ostatnio z powodu nadmiaru pracy niestety jeżdżę mniej Tym bardziej, że pogoda od wczoraj nie jest "zachęcająca"
Tomi Napisano 3 Października 2006 Autor Napisano 3 Października 2006 Witam, mam pytanie: Gdzie konkretnie jeździcie w okolicach Lubina. Ja ze znajomymi mamy obcykane 2 trasy: 1. Trasa wycieczkowa - Ustronie - Stary Lubin - Przylesie - Osiek - Gorzelin - Raszówka - Karczowiska - Kochlice - Raszówka - Gorzelin - Lubin Strzelnica - Krzeczyn (przez Przemysłową) - Ustronie - wychodzi jakieś 50 kilo. 2. Trasa "ostrzejsza" - Ustronie - Obora - Rynarcice - Żelazny Most (tu objeżdżamy 18 km pętlę /1 lub więcej/ trasy Maratonu Żelaznego) - Rynarcice - Obora - Ustronie - też ok. 50 kilo. Trasa dosyć trudna technicznie (dużo podjazdów w terenie leśnym, w tym jeden naprawdę ostry) pozdrawiam Tomi
bucho Napisano 4 Października 2006 Napisano 4 Października 2006 tak ogolnie nie mam jakis bardzo stalych tras . w sumie tylko trzy mam takie ustalone gdzie jade i nie zastanawiam sie gdzie i jak 1. Mozna ja nazwac drogowa http://img216.imageshack.us/img216/6189/mapatrasy1bv5.jpg lubin > ustronie> obora>szklary gorne> jedrzychow>sobin> kopalnia Polkowice glowne > dwupasmowka do zjazdu na obore> obora> lubin dystans troche ponad 30km, srednia jest niezla zazwyczaj jade kolo 1h:10 -20 minut 2. lubin> wyjazd na scinawe> sciezka rowerowa do pierwszej asfaltowej w prawo> omijamy wysypisko> ksiegienice>polami do Ustronia( taka mala wioska a nie czesc lubina )> mleczno>juszowice(tutaj zaleznie od pogody i nastroju albo mala petla po wenus albo prosto)> rynarcice>czerwonym rowerowym do kozlic> gola >lotnisko>obora>lubin traska tez kolo 30km 3. lubin w strone rudnej> lasem do kozlic> rynarcice> zelazny most> pieszkowice >tarnowek>polkowice>powrot dwupasmowka>obora ( lub szklary gorne wszystko zalezy od nastroju ) >lubin jakby co to mam fajna mapke moge podeslac na jakis adres ( o ile ktos moze przyjac 12mb bo to pdf a nie mam czasu zamontowac u siebie gimpa i przerobic to na jpg ale moze to zrobie
Tomi Napisano 4 Października 2006 Autor Napisano 4 Października 2006 tak ogolnie nie mam jakis bardzo stalych tras . w sumie tylko trzy mam takie ustalone gdzie jade i nie zastanawiam sie gdzie i jak 1. Mozna ja nazwac drogowa http://img216.imageshack.us/img216/6189/mapatrasy1bv5.jpg lubin > ustronie> obora>szklary gorne> jedrzychow>sobin> kopalnia Polkowice glowne > dwupasmowka do zjazdu na obore> obora> lubin dystans troche ponad 30km, srednia jest niezla zazwyczaj jade kolo 1h:10 -20 minut 2. lubin> wyjazd na scinawe> sciezka rowerowa do pierwszej asfaltowej w prawo> omijamy wysypisko> ksiegienice>polami do Ustronia( taka mala wioska a nie czesc lubina )> mleczno>juszowice(tutaj zaleznie od pogody i nastroju albo mala petla po wenus albo prosto)> rynarcice>czerwonym rowerowym do kozlic> gola >lotnisko>obora>lubin traska tez kolo 30km 3. lubin w strone rudnej> lasem do kozlic> rynarcice> zelazny most> pieszkowice >tarnowek>polkowice>powrot dwupasmowka>obora ( lub szklary gorne wszystko zalezy od nastroju ) >lubin jakby co to mam fajna mapke moge podeslac na jakis adres ( o ile ktos moze przyjac 12mb bo to pdf a nie mam czasu zamontowac u siebie gimpa i przerobic to na jpg ale moze to zrobie to ja poproszę na adres tomekenator@gmail.com dzięki Tomi
Woo Napisano 11 Października 2006 Napisano 11 Października 2006 Też bym prosił o tę mapkę woo1976@gmail.com Zwykle nie jeżdżę tymi samymi trasami ale na wakacje "wzięło" mnie na taką (jechałem nia chyba z 10 razy) około 45 trasę (95 % asfalt): 1. Z przylesia - Obora - Szklary Grn. -Szklary Dln. - Brunów - Ogrodziska - Gorzyca - Krzeczyn Wlk. 2. Można ją przedłużyć do Chocianowa (wychodzi 60 km) i wrócić przez Chocianowiec - Trzebnice - Żabice Ogrodziska itd. Bardzo fajna trasa to wyprawa niebieskim szlakiem w stronę Legnicy (prawie 100 % las ) do Kochlic. Kiedyś zbłądziłem jadąc lasem do Polkowic. Przypadkiem odbiłem w prawo w okolicach Biedrzychowa w stronę Tarnówka i wypadłem na jakąś pod polkowicką ścieżkę rowerową. Ładne widoki, różnice wzniesień. Ogólnie polecam.
Tomi Napisano 11 Października 2006 Autor Napisano 11 Października 2006 ... Kiedyś zbłądziłem jadąc lasem do Polkowic. Przypadkiem odbiłem w prawo w okolicach Biedrzychowa w stronę Tarnówka i wypadłem na jakąś pod polkowicką ścieżkę rowerową. Ładne widoki, różnice wzniesień. Ogólnie polecam. To są właśnie tereny, gdzie ja jeżdżę w 80% - ok. Żelaznego Mostu, Tarnówka, Dąbrowy - jest tam sporo niezłych podjazdów, co sprawia, że trasa jest bardziej ambitna i można napierać bardziej konkretnie .
Tomi Napisano 12 Października 2006 Autor Napisano 12 Października 2006 Jako, że zbliża się koniec sezonu i trzeba się już zastanowić nad zrobieniem porządnego przeglądu posezonowego swojego bike'a, mam pytanie: Gdzie w Lubinie najlepiej serwisować rower: 1. U J. Bodyka - koło lodowiska 2. U B. Makuchowskiego - na Traugutta, 3. U A. Ardela na obwodnicy Przyslesia czy może jeszcze gdzieś indziej? Jakie są wasze doświadczenia? Tomi
Gość BarteX88 Napisano 12 Października 2006 Napisano 12 Października 2006 A może wstąp do Legnicy. Serwisy myślę bardziej fachowe
bucho Napisano 13 Października 2006 Napisano 13 Października 2006 czemu akurat w laegnicy mialoby byc lepiej? tego akurat nie rozumiem co do lubinka to : bodyk jest ok ale ciezko z terminami czesto trzeba na 2 dni zostawiac rowerek tanio i dobrze jest na ustroniu w msporcie - sklep jest w domkach w ciagu gdzie jest amez. zaraz jak sie wjezdza na kamienna
Jareczek Napisano 13 Października 2006 Napisano 13 Października 2006 Lubin. Miasto wielu bloków i zespołu Mikrofony Kaniony Oraz dawno temu miasto z fajną knajpą Spirala Lubię Lubin Pozdrawiam ludzi z Lubina
Gość BarteX88 Napisano 13 Października 2006 Napisano 13 Października 2006 czemu akurat w laegnicy mialoby byc lepiej? tego akurat nie rozumiem co do lubinka to : bodyk jest ok ale ciezko z terminami czesto trzeba na 2 dni zostawiac rowerek tanio i dobrze jest na ustroniu w msporcie - sklep jest w domkach w ciagu gdzie jest amez. zaraz jak sie wjezdza na kamienna Serwisuję w Legnicy i jestem zadowolony, dlatego też polecam
Gość BarteX88 Napisano 14 Października 2006 Napisano 14 Października 2006 A ja mam taką propozycje. Może na wiosnę pozbieralibyśmy się w jednym miejscu i razem gdzieś wyskoczyli, jest ktoś chętny ??
cwb2 Napisano 23 Października 2006 Napisano 23 Października 2006 to ja się także podpinam na lato. nie zapomnicie o mnie ten sezon mnie totalnie rozczarował. nowa praca nie powzwoliła mi na zbyt wiele (od 7 do 19 - a po robicie to tylko myślałem o spaniu). zrobiłem chyba tylko 200 km. mam nadzieję, że następny sezon będzie lepszy. no i mam także nadzieję, że dostanę się na budowę zlokalizowaną bliżej legnicy hej asy
Gość BarteX88 Napisano 25 Października 2006 Napisano 25 Października 2006 ten sezon mnie totalnie rozczarował. nowa praca nie powzwoliła mi na zbyt wiele (od 7 do 19 - a po robicie to tylko myślałem o spaniu). zrobiłem chyba tylko 200 km. mam nadzieję, że następny sezon będzie lepszy. To ja tak będę miał na sezon 2007. Od razu po maturze zatrudniam się na budowie w Legnicy, może uda mi się wyrwać gdzieś do Niemiec. W sumie muszę zarobić 2500 zł, w końcu zbieram na rower, ale czasami tak się zastanawiam czy to ma jakiś sens ??
cwb2 Napisano 1 Listopada 2006 Napisano 1 Listopada 2006 pamiętaj tylko jedno pracujesz w budimex'ie zapomnij o seksie hehe na szczęście idzie zima która koparki i cały ten piperzony sprzęt zatrzyma, więc będę grzał dupsko w biurze a co do sezonu to widzę, że będziemy w kontakcie. ps. szkoda, że w w 2007 r. nie przewiduje żadnych modyfikacji w rowerze, ponieważ planuje motorek
Gość BarteX88 Napisano 1 Listopada 2006 Napisano 1 Listopada 2006 He, he spoko. Ale ja będe pracował u wuja w Legnicy lub u drugiego wuja (w Wrocławiu) lub w Niemczech
Gość BarteX88 Napisano 12 Kwietnia 2007 Napisano 12 Kwietnia 2007 Widziałem dziś w Lubinie żółciutką szosówkę ridley-a. Czy to ktoś z was ?
bzdecikk Napisano 20 Lipca 2008 Napisano 20 Lipca 2008 Hej wszystkim! Wybieram się za parę dni do cioci do Głogowa, oczywiście na rowerze. No i będę robił wokół wypady. bucho, możesz mi podesłać na maila tą mapę 1:75000? bzdecikk[at]yahoo.pl Z góry dzięki A do wszystkich innych - macie może trasę tej pętli Żelaznego Maratonu i Maratonu Leśnego po Ziemi Lubińskiej? Będę wdzięczny
KANCLERZ111 Napisano 2 Sierpnia 2008 Napisano 2 Sierpnia 2008 Odświerzam temat. Jestem ze Ścinawy i szukam chętnych ze Ścinawy i okolic np. Lubin i inne wioski:P na wypad rowerowy:) Moje gg 1771054. Mam wolny każdy termin. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.