Skocz do zawartości

[Lubin]

Tomi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja jestem z lubina. Jezdze glownie po lasach w strone mleczna i koźlic. Dysponuje w sumie dokładna mapa okolic lubina. Obejmuje: Nowe miasteczko na Pn-Zach. , Woroniec Pn-Wsch, Ścinawa Pd-Wsh, Gromadka Pd-Zach. ( to sa wieksze miejscowosci znajdujace sie w rogach mapy :033: ) . Mapa z podziałka 1:75000. Oraz stara mape wojskowa ( z lat 70 ale dokładna)

Gość BarteX88
Napisano

Ja jestem z Legnicy ale w sumie to niedaleko i mógłbym dołączyć do jakiejś (lubińskiej) grupki :) Czekam na propozycje :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Czy naprawdę nie ma tutaj nikogo więcej z Legnicy i okolic? W mieście widać sporo fajnych rowerów, a na forum cisza...

Gość BarteX88
Napisano

Czy naprawdę nie ma tutaj nikogo więcej z Legnicy i okolic? W mieście widać sporo fajnych rowerów, a na forum cisza...

Ja znam jeszcze jedną osobę, jeździ na Treku. W sumie to racja po Legnicy kilkanaści fajnych rowerów śmiga, ale niektórzy są tylko przejazdem zwłaszcza szosowcy.

• 2 tygodnie później...
Napisano

http://www.lubin.pl/?n=76&opt=v&id=35166

a wy mowicie ze nie ma ludzi jezdzacych na roweruch w lubinie ;)

http://www.lubin.pl/?n=203&id=273 to link do filmika z parady

z tego co wiem to w zeszlym roku bylo kolo 70 osob wiec lubin pod wzgledem rowerkow sie rozwija. ja w tej paradzie bralem udzial i w sumie mozna powiedziec ze kolo 50 ludzi traktowalo rowery juz bardziej powaznie ( tzn spdki stroje rowerowe kaski itp ) kilku z nich juz widzialem na imprezach organizowanych w lubinie ( min maraton 24 godzinny, maraton ziemi lubinskiej itp). wiecej informacji na temat imprez w lubinie albo na stronie www.lubin.pl albo na stronie najbardziej zorganizowanej grupy http://www.biker-mtb.com/

ja osobiscie jak z kims gadam kto jezdzi zawsze polecam to forum :) zawsze w grupie razniej :P

Napisano

Ja jestem z Lubina. Jeżdżę i po lasach i po asfalcie. Ogólnie w każdym kierunku w okolicach Lubina. Ostatnio z powodu nadmiaru pracy niestety jeżdżę mniej :) Tym bardziej, że pogoda od wczoraj nie jest "zachęcająca"

Napisano

Witam,

mam pytanie: Gdzie konkretnie jeździcie w okolicach Lubina. Ja ze znajomymi mamy obcykane 2 trasy:

1. Trasa wycieczkowa - Ustronie - Stary Lubin - Przylesie - Osiek - Gorzelin - Raszówka - Karczowiska - Kochlice - Raszówka - Gorzelin - Lubin Strzelnica - Krzeczyn (przez Przemysłową) - Ustronie - wychodzi jakieś 50 kilo.

2. Trasa "ostrzejsza" - Ustronie - Obora - Rynarcice - Żelazny Most (tu objeżdżamy 18 km pętlę /1 lub więcej/ trasy Maratonu Żelaznego) - Rynarcice - Obora - Ustronie - też ok. 50 kilo. Trasa dosyć trudna technicznie (dużo podjazdów w terenie leśnym, w tym jeden naprawdę ostry)

pozdrawiam

Tomi

Napisano

tak ogolnie nie mam jakis bardzo stalych tras . w sumie tylko trzy mam takie ustalone gdzie jade i nie zastanawiam sie gdzie i jak ;)

1. Mozna ja nazwac drogowa :)http://img216.imageshack.us/img216/6189/mapatrasy1bv5.jpg lubin > ustronie> obora>szklary gorne> jedrzychow>sobin> kopalnia Polkowice glowne > dwupasmowka do zjazdu na obore> obora> lubin

dystans troche ponad 30km, srednia jest niezla zazwyczaj jade kolo 1h:10 -20 minut

2. lubin> wyjazd na scinawe> sciezka rowerowa do pierwszej asfaltowej w prawo> omijamy wysypisko> ksiegienice>polami do Ustronia( taka mala wioska a nie czesc lubina :P )> mleczno>juszowice(tutaj zaleznie od pogody i nastroju albo mala petla po wenus :) albo prosto)> rynarcice>czerwonym rowerowym do kozlic> gola >lotnisko>obora>lubin

traska tez kolo 30km

3. lubin w strone rudnej> lasem do kozlic> rynarcice> zelazny most> pieszkowice >tarnowek>polkowice>powrot dwupasmowka>obora ( lub szklary gorne wszystko zalezy od nastroju :P ) >lubin

jakby co to mam fajna mapke moge podeslac na jakis adres ( o ile ktos moze przyjac 12mb bo to pdf a nie mam czasu zamontowac u siebie gimpa i przerobic to na jpg :P ale moze to zrobie

Napisano

tak ogolnie nie mam jakis bardzo stalych tras . w sumie tylko trzy mam takie ustalone gdzie jade i nie zastanawiam sie gdzie i jak ;)

1. Mozna ja nazwac drogowa :)http://img216.imageshack.us/img216/6189/mapatrasy1bv5.jpg lubin > ustronie> obora>szklary gorne> jedrzychow>sobin> kopalnia Polkowice glowne > dwupasmowka do zjazdu na obore> obora> lubin

dystans troche ponad 30km, srednia jest niezla zazwyczaj jade kolo 1h:10 -20 minut

2. lubin> wyjazd na scinawe> sciezka rowerowa do pierwszej asfaltowej w prawo> omijamy wysypisko> ksiegienice>polami do Ustronia( taka mala wioska a nie czesc lubina :P )> mleczno>juszowice(tutaj zaleznie od pogody i nastroju albo mala petla po wenus :) albo prosto)> rynarcice>czerwonym rowerowym do kozlic> gola >lotnisko>obora>lubin

traska tez kolo 30km

3. lubin w strone rudnej> lasem do kozlic> rynarcice> zelazny most> pieszkowice >tarnowek>polkowice>powrot dwupasmowka>obora ( lub szklary gorne wszystko zalezy od nastroju :P ) >lubin

jakby co to mam fajna mapke moge podeslac na jakis adres ( o ile ktos moze przyjac 12mb bo to pdf a nie mam czasu zamontowac u siebie gimpa i przerobic to na jpg :P ale moze to zrobie

to ja poproszę na adres tomekenator@gmail.com

dzięki :)

Tomi

Napisano

Też bym prosił o tę mapkę

woo1976@gmail.com

Zwykle nie jeżdżę tymi samymi trasami ale na wakacje "wzięło" mnie na taką (jechałem nia chyba z 10 razy) około 45 trasę (95 % asfalt):

1. Z przylesia - Obora - Szklary Grn. -Szklary Dln. - Brunów - Ogrodziska - Gorzyca - Krzeczyn Wlk.

2. Można ją przedłużyć do Chocianowa (wychodzi 60 km) i wrócić przez Chocianowiec - Trzebnice - Żabice Ogrodziska itd.

Bardzo fajna trasa to wyprawa niebieskim szlakiem w stronę Legnicy (prawie 100 % las ;) ) do Kochlic.

Kiedyś zbłądziłem jadąc lasem do Polkowic. Przypadkiem odbiłem w prawo w okolicach Biedrzychowa w stronę Tarnówka i wypadłem na jakąś pod polkowicką ścieżkę rowerową. Ładne widoki, różnice wzniesień. Ogólnie polecam.

Napisano

...

Kiedyś zbłądziłem jadąc lasem do Polkowic. Przypadkiem odbiłem w prawo w okolicach Biedrzychowa w stronę Tarnówka i wypadłem na jakąś pod polkowicką ścieżkę rowerową. Ładne widoki, różnice wzniesień. Ogólnie polecam.

To są właśnie tereny, gdzie ja jeżdżę w 80% - ok. Żelaznego Mostu, Tarnówka, Dąbrowy - jest tam sporo niezłych podjazdów, co sprawia, że trasa jest bardziej ambitna i można napierać bardziej konkretnie :).

Napisano

Jako, że zbliża się koniec sezonu i trzeba się już zastanowić nad zrobieniem porządnego przeglądu posezonowego swojego bike'a, mam pytanie: Gdzie w Lubinie najlepiej serwisować rower:

1. U J. Bodyka - koło lodowiska

2. U B. Makuchowskiego - na Traugutta,

3. U A. Ardela na obwodnicy Przyslesia

czy może jeszcze gdzieś indziej? Jakie są wasze doświadczenia?

Tomi

Napisano

A może wstąp do Legnicy. Serwisy myślę bardziej fachowe :)

Napisano

czemu akurat w laegnicy mialoby byc lepiej? tego akurat nie rozumiem :huh:

co do lubinka to :

bodyk jest ok ale ciezko z terminami czesto trzeba na 2 dni zostawiac rowerek

tanio i dobrze jest na ustroniu w msporcie - sklep jest w domkach w ciagu gdzie jest amez. zaraz jak sie wjezdza na kamienna

Napisano

czemu akurat w laegnicy mialoby byc lepiej? tego akurat nie rozumiem :)

co do lubinka to :

bodyk jest ok ale ciezko z terminami czesto trzeba na 2 dni zostawiac rowerek

tanio i dobrze jest na ustroniu w msporcie - sklep jest w domkach w ciagu gdzie jest amez. zaraz jak sie wjezdza na kamienna

Serwisuję w Legnicy i jestem zadowolony, dlatego też polecam :)

Napisano

A ja mam taką propozycje. Może na wiosnę pozbieralibyśmy się w jednym miejscu i razem gdzieś wyskoczyli, jest ktoś chętny ?? :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

to ja się także podpinam na lato. nie zapomnicie o mnie :D

ten sezon mnie totalnie rozczarował. nowa praca nie powzwoliła mi na zbyt wiele (od 7 do 19 - a po robicie to tylko myślałem o spaniu). zrobiłem chyba tylko 200 km. mam nadzieję, że następny sezon będzie lepszy.

no i mam także nadzieję, że dostanę się na budowę zlokalizowaną bliżej legnicy :P

hej asy

Napisano

ten sezon mnie totalnie rozczarował. nowa praca nie powzwoliła mi na zbyt wiele (od 7 do 19 - a po robicie to tylko myślałem o spaniu). zrobiłem chyba tylko 200 km. mam nadzieję, że następny sezon będzie lepszy.

To ja tak będę miał na sezon 2007. Od razu po maturze zatrudniam się na budowie w Legnicy, może uda mi się wyrwać gdzieś do Niemiec. W sumie muszę zarobić 2500 zł, w końcu zbieram na rower, ale czasami tak się zastanawiam czy to ma jakiś sens ??

Napisano

pamiętaj tylko jedno

pracujesz w budimex'ie zapomnij o seksie hehe ;)

na szczęście idzie zima która koparki i cały ten piperzony sprzęt zatrzyma, więc będę grzał dupsko w biurze

a co do sezonu to widzę, że będziemy w kontakcie.

ps. szkoda, że w w 2007 r. nie przewiduje żadnych modyfikacji w rowerze, ponieważ planuje motorek ;)

Gość BarteX88
Napisano

He, he spoko. Ale ja będe pracował u wuja w Legnicy lub u drugiego wuja (w Wrocławiu) lub w Niemczech :)

• 5 miesięcy temu...
Gość BarteX88
Napisano

Widziałem dziś w Lubinie żółciutką szosówkę ridley-a. Czy to ktoś z was ? :)

• 1 rok później...
Napisano

Hej wszystkim! Wybieram się za parę dni do cioci do Głogowa, oczywiście na rowerze. No i będę robił wokół wypady. bucho, możesz mi podesłać na maila tą mapę 1:75000? bzdecikk[at]yahoo.pl Z góry dzięki :teehee: A do wszystkich innych - macie może trasę tej pętli Żelaznego Maratonu i Maratonu Leśnego po Ziemi Lubińskiej? Będę wdzięczny :thumbsup:

• 2 tygodnie później...
Napisano

Odświerzam temat. Jestem ze Ścinawy i szukam chętnych ze Ścinawy i okolic np. Lubin i inne wioski:P na wypad rowerowy:) Moje gg 1771054. Mam wolny każdy termin. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...