BikeFunGK Napisano 15 Maja 2016 Napisano 15 Maja 2016 Cześć, Mój bike kręci się na Master Disc 32H oraz piastach Sram 306 F/R 32H QR, moja waga z rowerem 92kg. Koła lekkko nie mają w terenie oraz na maratonach MTB stąd co kilka miesięcy muszę centrować przeważnie przednie koło. Prośba o pomoc i informacje czy przy budżecie 300zł/koło jestem w stanie zamontować coś mocniejszego? Może wystarczy wymienić szprychy? Na wagę specjalnie nie zwracam uwagi. Niestety nie posiadam dość wiedzy w tym temacie wdrażam się powoli stąd będę wdzieczny za porady.
Arni220 Napisano 16 Maja 2016 Napisano 16 Maja 2016 Chyba zaplatacz popełnia błąd lub/i nyple do wymiany. Przednie koło na 32h to dość mocne koło dla twojej wagi. Nie powinno się tak dziać.
BikeFunGK Napisano 16 Maja 2016 Autor Napisano 16 Maja 2016 Koła zostały zakupione wraz z nowym rowerem. Wiem, że obręcze są budżetowe stąd pytanie czy akurat te mogą być za słabe i czy po zakupie nowych szprychy mogą pozostać czy również warto zmienić? Będę wdzięczny za wskazówki.
Arni220 Napisano 16 Maja 2016 Napisano 16 Maja 2016 To że koła kupione wraz z rowerem nie oznacza, że zaplecione zostały poprawnie. Tym bardziej jeśli to tani wyrób można się spodziewać partactwa. Jedź do dobrego mechanika, nik kiknie co z fantem zrobić.
Niko26 Napisano 16 Maja 2016 Napisano 16 Maja 2016 Moim zdaniem szprychy również warto zmienić, chociaż nie jestem pewien czy będzie to konieczne. W tym budżecie powinieneś coś znaleźć, jak nie to ewentualnie minimalnie drożej, posprawdzaj ceny w sklepach internetowych ze sprzętem rowerowym np ###### albo na allegro, czy w jakimś sklepie stacjonarnym. Gdzieś na pewno znajdziesz. 32H to faktycznie mocne, więc dziwi mnie, że występuję taki problem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.