Skocz do zawartości

[Koła 29] Wymienić czy wzmocnić

BikeFunGK

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Mój bike kręci się na Master Disc 32H oraz piastach Sram 306 F/R 32H QR, moja waga z rowerem 92kg. Koła lekkko nie mają w terenie oraz na maratonach MTB stąd co kilka miesięcy muszę centrować przeważnie przednie koło. Prośba o pomoc i informacje czy przy budżecie 300zł/koło jestem w stanie zamontować coś mocniejszego? Może wystarczy wymienić szprychy? Na wagę specjalnie nie zwracam uwagi. Niestety nie posiadam dość wiedzy w tym temacie wdrażam się powoli stąd będę wdzieczny za porady.

Napisano

Koła zostały zakupione wraz z nowym rowerem. Wiem, że obręcze są budżetowe stąd pytanie czy akurat te mogą być za słabe i czy po zakupie nowych szprychy mogą pozostać czy również warto zmienić? Będę wdzięczny za wskazówki.

Napisano

To że koła kupione wraz z rowerem nie oznacza, że zaplecione zostały poprawnie. Tym bardziej jeśli to tani wyrób można się spodziewać partactwa. Jedź do dobrego mechanika, nik kiknie co z fantem zrobić.

Napisano

Moim zdaniem szprychy również warto zmienić, chociaż nie jestem pewien czy będzie to konieczne. W tym budżecie powinieneś coś znaleźć, jak nie to ewentualnie minimalnie drożej, posprawdzaj ceny w sklepach internetowych ze sprzętem rowerowym np ###### albo na allegro, czy w jakimś sklepie stacjonarnym. Gdzieś na pewno znajdziesz. 32H to faktycznie mocne, więc dziwi mnie, że występuję taki problem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...