Skocz do zawartości

[Piasta] shimano m475 ilosc kulek w tylnej piascie

imperatorus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie, jakis czas temu kupilem po bardzo okazyjnej cenie kola z piastami jak w temacie. Podjalem sie przegladu piast wczoraj wieczorem i po odkreceniu konusow z tylu ujzalem ze po jednej i drugiej stronie piasty siedzi 7 kulek. Nie bylo by w tym nic nadzwyczajnego gdyby nie to ze spokojnie mozna tam wlozyc jeszcze jedna kulke, a wlasciwie miejsca jest na poltora. Na necie nie udalo mi sie znalezc niestety nic co pomogloby mi rozwiazac ta zagadke. Ktos z was mial do czynienia z tymi piastami?

Napisano

Tak na oko to powinno zostać miejsce na jeszcze jedna kulke. I wygląda to tak jakby właśnie brakowało . Ale jeśli w serwisowe pisze że 9 a Ty przy 7 masz miejsce jeszcze na półtora kulki to chyba powinien być tam inny rozmiar niż masz wsadzony

Wydrapane w Tapatalk

Napisano

Dzieki chlopaki za pomoc, napisalem do goscia ktory mi sprzedal te kola i mowil ze od poczatku ciezko mu sie pedalowalo ale po zdemontowaniu kola wszystko bylo ok. Napisal tez, ze w rowerowym mowili mu ze tak ma byc, ze sie ulozy :) sugerujac sie schematem i tym ze rozmiar kulek to 1/4 cala wpakowalem tam 9 szt na strone, zaraz jade na przejazdzke, dzieki wielkie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...