beskidbike Napisano 7 Grudnia 2010 Napisano 7 Grudnia 2010 Byłby ktos chętny z okolic B-B na wspólny zakup oleju Rolhoffa? Szczegóły w osobnym wątku na ten temat...
jacekp Napisano 8 Grudnia 2010 Napisano 8 Grudnia 2010 Byłby ktos chętny z okolic B-B na wspólny zakup oleju Rolhoffa? Szczegóły w osobnym wątku na ten temat... mi jakos nie udaje sie zajechac lancucha.Bywalo ze wymienialem prawie nowy. Czasem razem z przerzutka i szprychami Jak nie kamien to korzen. jezdzac teraz trzeba pamietac o smarowaniu bo snieg czysci go dosc szybko. Ja tam smaruje czym mam pod reka Ostatnio jakis teflonowy spray wygrany w tomboli
piaseq Napisano 14 Grudnia 2010 Napisano 14 Grudnia 2010 Konrad, nie pytaj się, tylko działaj , najwyżej projekt upadnie , ale kto wie. Ja za to mam inny pomysl na sezon 2011, utworzyć grupę BBriderz , wiecie, loga, koszulki itp ps. Kozia w weekend była genialna, zjazd to niezła adrenalinka. Hej, hej, Loga i nadruki na koszulki są, grupa jest, to co Ty Wojtku chcesz proch od nowa wymyślać? PS. To kiedy Kozia II? Przyszły mi spodenki to można jeździć.
jacekp Napisano 14 Grudnia 2010 Napisano 14 Grudnia 2010 PS. To kiedy Kozia II? Przyszły mi spodenki to można jeździć. weekend na razie w progno wyglada ze mozliwosci beda wiec ja gdzies pojezdze
wojtekkrakow Napisano 14 Grudnia 2010 Napisano 14 Grudnia 2010 Hej, hej, Loga i nadruki na koszulki są, grupa jest, to co Ty Wojtku chcesz proch od nowa wymyślać? Nie są w moim type a i tak istnieją tylko jako projekt. Czas coś przenieść na grunt praktyczny.
jacekp Napisano 17 Grudnia 2010 Napisano 17 Grudnia 2010 i jak tam wybiera sie ktos jutro lub w niedziele na Kozia ?
jacekp Napisano 20 Grudnia 2010 Napisano 20 Grudnia 2010 Byl ktos z grupowiczow w niedziele ? Zjezdzajac minalem sie z para bikerow Ze tez ktos dal rady wyciagnac dziewczyne na rower w zime Wyjazd i zjazd fajny ale w miescie usliznelo kolo na lodzie i stuklem niedoleczone po wczesniejszym upadku kolano
jacekp Napisano 26 Grudnia 2010 Napisano 26 Grudnia 2010 trening zima ? kupilem biegowki dzis pierwsze proby hmm nie takie latwe. Biega ktos z was na nartach ? Zna ktos jakies forum biegajacych narciazy bo ciezko znalezc
masterrr1981 Napisano 27 Grudnia 2010 Napisano 27 Grudnia 2010 No na biegówkach niestety nie,ale na desce snowboardowej jak najbardziej:)
jacekp Napisano 27 Grudnia 2010 Napisano 27 Grudnia 2010 Probowalem zeszlego roku ale marnie szlo.Pod stok skrece ale w kierunku zjazdu cos sie nie udaje. Zjazdy zjazdami jezdze sobie na nartach ale biegowki to ponoc podobne miesnie co na rowerze. Kowalczyk trenuje na rowerze to biegowki bylby pewnie dobry trening dla rowerzysty
masterrr1981 Napisano 27 Grudnia 2010 Napisano 27 Grudnia 2010 Dla Ciebie deska to czarna magia,jak dla mnie narty:)
jacekp Napisano 28 Grudnia 2010 Napisano 28 Grudnia 2010 [url=http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8854941,Akcja__Quad__w_Beskidach___policja_sciga_kierowcow.html][/url] Skorzystalem z przycisku wklej link ale cos nie za halo to wyglada http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8854941,Akcja__Quad__w_Beskidach___policja_sciga_kierowcow.html
KrzychuScott Napisano 30 Grudnia 2010 Napisano 30 Grudnia 2010 ale był dzisiaj ruch na Koziej, jak w lecie - przyznać sie kto jeździł ?
jacekp Napisano 1 Stycznia 2011 Napisano 1 Stycznia 2011 W czwartek nie bylem ale bylem dzis. Rano pogoda rewelacja.Kozia Gorka jest super w zimie na rower. Nie probowalem ostatnio na szyndzielnie.Moze tez da rade tam jezdzic
_-Paweł-_ Napisano 1 Stycznia 2011 Napisano 1 Stycznia 2011 ale był dzisiaj ruch na Koziej, jak w lecie - przyznać sie kto jeździł ? Z kumplem byłem wtedy (obaj na fullach) - jutro się wybieramy na Szyndzielnie i Błatnią, dam znać jak było.
kondzios230 Napisano 2 Stycznia 2011 Napisano 2 Stycznia 2011 Nartostrada wygląda na bezproblemowo przejeżdżoną (sprawdzane we wtorek z buta), nawet było widać ślady opon. Za to zjazd zielonym i końcówka niebieskim (tak schodziliśmy) wygląda świetnie
masterrr1981 Napisano 2 Stycznia 2011 Napisano 2 Stycznia 2011 No to Panowie gratuluję zaparcia,jazda w taką pogodę na rowerku.Extreame sport:)
jacekp Napisano 3 Stycznia 2011 Napisano 3 Stycznia 2011 Nartostrada wygląda na bezproblemowo przejeżdżoną (sprawdzane we wtorek z buta), nawet było widać ślady opon. Za to zjazd zielonym i końcówka niebieskim (tak schodziliśmy) wygląda świetnie w sensie ze dalo by sie tam zjechac ? Ten weekend nie ma mnie w Bielsku a za tydzien chyba waruni sie mocno zmienia.Prognozuja za kilka dni dosc wysokie temperatury wiec snieg chyba zamieni sie w wode a juz na pewno na nizinach. Na jedno fajnie bedzie lepsza jazda rowerem ale troche mi szkoda bo kupilem biegowki i teraz mozna bylo na zmiane rano rower a popoludniu narty
kondzios230 Napisano 4 Stycznia 2011 Napisano 4 Stycznia 2011 No ba Jacku - nawet były tam dość świeże ślady rowerowych laczków Ja i tak na razie ze sportów to zjazdówki W tym sezonie byłem już 5 razy, a w piątek jadę 6 Czyrną - Solisko będę znał za niedługo na pamięć
jacekp Napisano 4 Stycznia 2011 Napisano 4 Stycznia 2011 Czyrną - Solisko będę znał za niedługo na pamięć Nie znam w okolicy wyciagow.Bylem na gorze Zar i w Soszowie Jak tam w Czyrnej? ludzi duzo? Jak by pojechac wczesnie to pojezdzi? jak ceny
_-Paweł-_ Napisano 4 Stycznia 2011 Napisano 4 Stycznia 2011 W niedziele ostatecznie wyjechaliśmy na Szyndzielnie i prawie Klimczok (w schronisku na Szyndzielni grzało się już dwóch rowerzystów). A jeździ się super jeśli szlak jest ubity przez pieszych/narciarzy - trochę gorzej jest z mniej uczęszczanymi szlakami. Śniegu jest mało i pomijając najwyższe partie gór chyba lepiej jeździć na rowerze jak nartach. Na długi weekend zapowiadają odwilż i będzie lipa pewnie.
kondzios230 Napisano 5 Stycznia 2011 Napisano 5 Stycznia 2011 Odnośnie "kompleksu" Czyrna-Solisko. Ceny dosyć znośne, zwłaszcza jak patrzy się na sąsiednie Skrzyczne, warunki baardzo różne. NIE warto jechać tam na później niż 9.00-10.00 bo później zaczynają się kolejki i lód. W tym sezonie zdecydowanie lepiej jeździło mi się na Czyrnej (wyjątkowo mało ludzi), ale trzeba mierzyć siły na zamiary - o ile czerwona jest sumie dość relaksacyjna, to Bieńkula (czarna) zdecydowanie potrafi zmęczyć, a nawet często obalić Jedno jest pewne - jak trafisz w dobre warunki to większej ilości fajnie przygotowanych tras w okolicy nie znajdziesz. Za to jak trafisz na niż umysłowy operatorów ratraków i armatek to będzie lipa, ale przy tej ilości tras można jakieś fajne warunki znaleźć. I jeszcze jedno - pisane jest to z perspektywy "zjazdowca" z 10 letnią praktyką, więc różnie to może wyglądać z twojego pkt. widzenia.
jacekp Napisano 15 Stycznia 2011 Napisano 15 Stycznia 2011 I jeszcze jedno - pisane jest to z perspektywy "zjazdowca" z 10 letnią praktyką, więc różnie to może wyglądać z twojego pkt. widzenia. ja tam moze jakos super technicznie nie jezdze ale jakos daje rade moge jezdzic wszedzie. Na nartach jezdze od 27 lat:) Dla rowerzystow narciarzy Organizator maratonow rowerowych szykuje dwuboj slalom gigant i uphill rowerowy http://www.zimowewyzwanie.cyklokarpaty.pl/ W tamtym roku byly to zimowe zawody ale czy w tym tak bedzie. O ile Uphill rowerowy bez sniegu odbedzie sie to slalom gigant moze miec trudnosci Troche to daleko wiec pewnie z okolic BB nikt sie nie wybierze Ale moze jutro ktos wybierze sie na Szyndzielnie Nie sprawdzalem jeszcze prognozy ale chyba bez deszczu
kondzios230 Napisano 16 Stycznia 2011 Napisano 16 Stycznia 2011 Co za pogoda Trzasnąłem przez dwa dni 44 km, a czuję się jak po 200 Prognozy mówią o poniedziałku i wtorku fajnych, w środę kicha, a w czwartek mrozy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.