Grande Napisano 14 Maja 2016 Napisano 14 Maja 2016 Powitać, Nowy rower jest, pierwsze jazdy za mną i nadszedł czas na drobną zmianę. Obecne gripy Velo (załącznik) są ciut za małe i niewygodnie mi się je trzyma. Szerokość dłoni nie powinna być problemem, więc 130-1400mm będą ok... ale przydało by się coś bardziej większego "mięsistego" jeśli chodzi o średnicę chwytu. Czy znacie coś godnego polecenia w budżecie poniżej 100zł?
talento259 Napisano 14 Maja 2016 Napisano 14 Maja 2016 https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/chwyty-owijki-kierownicy/chwyty/p,chwyty-kierownicy-chameleon-bialo-czarne-prologo,459676.html?skad=googlepla&gclid=COax34nD2cwCFQEMcwod8b8NbA - od siebie polecam, sam używam. Można jeździć nawet bez rękawiczek
jahoo84 Napisano 14 Maja 2016 Napisano 14 Maja 2016 Esi grip extra chunky, sam mam dużą dłoń i ostatnio stałem przed tym takim samym dylematem po przewertowaniu internetów wybrałem właśnie te.
Fenthin Napisano 14 Maja 2016 Napisano 14 Maja 2016 Na dużą dłoń od razu kojarzą mi się ODI Rogue i Race Face Strafe. Dla mnie były zbyt grube. Czasem można znaleźć je w okolicach 100zł.
Grande Napisano 15 Maja 2016 Autor Napisano 15 Maja 2016 Odi Rouge i Esi Chunky wyglądają dość interesująco. A co myślicie o gripach z podpórką pod dłoń (asymetrycznych) w poprzednim rowerze miałem taki wynalazek i przyznam, że nadgarstki przestały dokuczać.
djmarco83 Napisano 15 Maja 2016 Napisano 15 Maja 2016 Odi Rouge i Esi Chunky wyglądają dość interesująco. A co myślicie o gripach z podpórką pod dłoń (asymetrycznych) w poprzednim rowerze miałem taki wynalazek i przyznam, że nadgarstki przestały dokuczać.A u mnie przy takich nadgarstki się męczą. Chyba, że mam źle ustawione. Wysłane z mojego PRO 5 przy użyciu Tapatalka
jka Napisano 16 Maja 2016 Napisano 16 Maja 2016 Odi Rouge i Esi Chunky wyglądają dość interesująco. Mam obydwoje wymienionych chwytów w tym co zacytowałem. Rękę mam nie za wielką i nie uznałbym je za grube, ot odpowiednie dla kogoś kto lubi czuć że trzyma coś w ręku poza rurką kierownicy. Tutaj są takie moje drobne uwagi do tych chwytów. http://www.forumrowerowe.org/gallery/album/3501-trek-fuel-ex8/ U mnie wygrały najgrubsze ESI Mam jeszcze takie ESI i w moim przekonaniu już one dają nam spory komfort. http://www.forumrowerowe.org/gallery/album/3375-mix-do-jolene2/ A co myślicie o gripach z podpórką pod dłoń Ja sobie myślę że jest to dobre rozwiązanie sam używałem w rowerze trekingowym z powodzeniem takich. Ale one są cholernie drogie. Chwyty Ergon GP5 cena 240 zł + wysyłka - jednak warte tej ceny, szkoda tylko że takie ciężkie. Przewinęły mi się pod dłońmi też i takie (od Chińczyka) też spełniły swoje zadanie a były tanie. Miałem chwilę tez i takie i złego słowa na nie nie powiem, trzeba tylko z nimi wszystkimi poeksperymentować z ustawieniami pod dłoń. W sumie przez niecałe dwa lata od kiedy wróciłem po 38 latach przerwy do jazdy rowerem, przeżucilem jak dobrze pamiętam 16 różnych chwytów + 1 owijka. Osobiście bym polecił najgrubsze ESI lub takie coś jak chwyty Ergon GP1 i to coś mieści się (bez przesyłki w 100 zł. jka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.