vrd Napisano 13 Maja 2016 Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 Jutro idę pomacać ten rowerek https://www.specialized.com/pl/pl/bikes/fitness/crosstrail/crosstrail-pro-disc/106976 Szukając roweru dużo już się naczytałem i naoglądałem i chyba jestem coraz głupszy. Powiedzcie mi proszę czy ten rower to dobry wybór i wart swojej ceny. Z tego co udało mi się ustalić przez ostatnie miesiące: 75% miasto - hybryda, cross, xc, trekingowy 197 cm wzrostu - rama XXL waga >120 - aluminium, cro-mo Kupuje rower na kolejne 10 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talento259 Napisano 13 Maja 2016 Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 Osprzęt jest bardzo dobry, ale czy na pewno chcesz przeznaczyć 7 tysięcy na crossa? Za tą cenę można mieć dobrą szosę i dobre MTB. Może takie rozwiązanie byłoby lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 13 Maja 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 Dobry jak dobry, bo np. amorek jest sprężynowy. Jak autor chce cross'a , to może nie uszczęśliwiaj go szosą i MTB " bo można " - abstrahując od tego, że obu nowych i " dobrych " nie kupisz w tej cenie, a co najwyżej średnie. Poza tym prawie na pewno można negocjować cenę, więc raczej nie będzie to 7 k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrd Napisano 14 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 Nie będzie to na pewno 7k to raz z dwa, jestem zdecydowany na cross'a. Nie mam miejsca na 2 rowery. W tej chwili mam MTB i od paru lat jeżdżę na skręconym amorze nawet po lesie. Bardziej zależało mi na informacji pokroju "Słuchaj nie bierz tego bo ma słaby amor, korbę, piastę, a w tej samej cenie albo taniej możesz mieć taki i taki który ma to i to" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitof Napisano 14 Maja 2016 Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 Jak dla mnie to dobór osprzętu w tym rowerze jest mocno dyskusyjny. Z jednej strony mamy bardzo drogą przerzutkę tylną, a z drugiej amortyzator, który na tym poziomie cenowym, należy uznać za słaby. Jedno odbyło się kosztem drugiego. Do tego biorąc pod uwagę, że ten widelec ma stalową sprężynę to może się okazać, że przy twojej słusznej wadzie, będzie już przeciążony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrd Napisano 14 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 Jeśli tylko widelec to problem to go wymienię na inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi