michur Napisano 13 Maja 2016 Napisano 13 Maja 2016 Witam Zaliczyłem glebę i na nieszczęście przednia zębatka oparła się o krawężnik tym samym powodując bicie o przerzutkę. Odkręciłem zębatkę, lekko przeginałem w imadle ale dalej to samo. Czy poklepywanie młotkiem jej nie zaszkodzi ?
michur Napisano 13 Maja 2016 Autor Napisano 13 Maja 2016 Sam wypadek nie był jakiś drastyczny, omijałem studzienkę i koleinę bliżej krawężnika bo akurat dostawczak obok jechał a mi się nie chciało zwolnić Zahaczyłem pedałem i poleciałem bokiem na krawężnik, tylko się wygięła, zęby są wszystkie. Dodam jeszcze, że mam te nieszczęsne biopace czyli owalną zębatkę. Ciężko złapać w niej jedną płaszczyznę.
render Napisano 13 Maja 2016 Napisano 13 Maja 2016 jeśli skrzywieniu uległa jedna zębatka to można ją wykręcić i poklepać (o ile jest możliwość jej rozkręcenia) jak nie to pozostaje kupno nowej
Mod Team adamos Napisano 14 Maja 2016 Mod Team Napisano 14 Maja 2016 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.